Vrem o ţară ca afară…

shit
Da, sigur, pretenţii avem dar contribuţii nu prea. De-am avea jumătate din banii Europei şi tot nu cred că am evolua ca stat, ca civilizaţie, ca oameni. Dar ne plângem că e greu, că uite ce ţară mizerabilă, ce cocalari în trafic, ce de corupţi, ce frumos e la greci şi bulgari. Apropo de greci, ăia îs vai de mama lor la capitolul finanţe şi tot au un turism foarte civilizat, mă refer în special la servicii şi personal. La noi se mai modernizează hoteluri, pensiuni, plaje, dar la capitolul oameni, bun simţ, seriozitate şi responsabilitate suntem varză.

Ca să vrem o ţară ca afară trebuie mai întâi noi, cetăţenii de rând să fim ca afară. Mândria prostească, îngâmfarea, privitul de sus şi neseriozitatea ne ţin pe loc. Degeaba ai vilă cu 7 camere şi 5 piscine, conduci maşini de sute de mii de euro, dacă deschizi geamul electric în trafic şi-ţi arunci paharul gol de la cafea, dacă intri cu bolidul pe plajă, iei poliţiştii la sulă mişto când te opresc, umbli cu curva amanta prin oraş sfidând suferinţele soţiei tale pe care ai făcut-o dependentă de tine prin cei patru copii făcuţi unul după altul. Asta se cheamă neseriozitate şi lipsă de respect. Calităţi fundamentale ale unui om şi implicit unui stat necivilizat.

Vom avea o ţară ca afară atunci când vor fi pedepsiţi şi batjocoriţi violatorii, nu violata; când se vor construi şcoli, spitale şi cămine de bătrâni în locul bisericilor, puşcăriilor şi catedralei neamului prost; când indemnizaţia lunară a unui deţinut va fi indiscutabil mai mică decât alocaţia unui copil, bursa unui student sau salariul unui medic rezident.

O ţară ca afară înseamnă una fără câini vagabonzi care omoară oameni, fără plaje pline de coji de seminţe şi mucuri de ţigară, fără munţi şi pârâuri pline de peturi.

De ce cumpărăm majoritatea maşini din Germania!? Pentru că ăia îs serioşi. Nu pentru că ar avea maşinile mai ieftine, dar cu siguranţă mult mai întreţinute şi cu acte în regulă în momentul vânzării. Ce face statul român în acest sens!? Pune taxa de primă înmatriculare, sau timbrul de mediu, cum dracu’ s-o mai chema, pe care poţi s-o recuperezi dacă dai în judecată. E normal? Nu, şi nici nu e ca afară.

Ce faci dacă te îmbolnăveşti? Te internezi în spital şi îţi cumperi seringi, pansamente, pamperşi şi ce-ţi mai trebuie, chiar dacă pe fluturaşul tău de salariu scrie că din 1000 de lei brut, 100 sunt pentru sănătate, lunar. Unde mai pui că dacă vreo ţingancă împuţită este în faţa ta la rând, trebuie să aştepţi. Nu-i normal, nu-i ca afară!

Dacă vine un turist străin la noi, cum îl primim? Cu trafic infect, cazare ruşinoasă, dar preţuri europene. Nu e vorba doar de străini, cât aşa ne respectăm şi pe noi.

Se fură biciclete, că tot e sezonul lor. Nu trece o zi fără să văd pe facebook cel puţin o postare cu furtul unei biciclete. De ce furăm? Pentru că suntem necivilizaţi!

De ce taţii îşi violeză fiicele, de ce copiii îşi bat părinţii, de ce guvernanţii sunt mereu criticaţi şi înjuraţi!?
De ce,de ce, de ce!? Întrebare cu un singur răspuns: din cauza neseriozităţii!

(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *