Viva FM Iaşi este un post de radio foarte bun

vivafm
Nu sunt un mare consumator de muzică, nici acasă şi nici în maşină, nu am CD-uri, nu merg la concerte şi nici nu rup youtube-ul pentru videoclipuri, dar îmi place ca atunci când sunt la birou sau şofez, să ascult radio.
Radioul le combină pe toate: muzică, ştiri, interviuri şi astfel timpul trece mai repede şi mai plăcut, plus că mă şi informez în timp ce lucrez sau conduc.

Din păcate radiourile de la noi sunt orientate spre profit maxim, iar asta le scade din calitate. Aceleaşi melodii difuzate de zeci de ori pe zi, aceleaşi ştiri difuzate de dimineaţa până seara, alteori şi ziua următoare. Aceeaşi matinali penibili, antipatici şi plictisitori ca Buzdugan şi Morar, sau proşti ca cei de la Radio 21. Zic proşti pentru că nu am să uit, anul trecut când tensiunile între Rusia şi Ucraina erau cât se poate de mari, grave şi serioase, noi românii aveam o oarecare stare de teamă, că se reia stagiul militar, că tinerii se încorporeză obligatoriu etc, matinalii de la 21, unul Şurubel parcă, iar celuilalt nu i-am reţinut porecla, glumeau cât se poate de pueril şi sfidător. Că vin ruşii, că au văzut avioane ruseşti zburând deasupra României, că Putin deja a trimis tancuri pline de soldaţi spre România, ba au compus chiar şi o manea pe tema asta şi se amuzau foarte tare. Numai ei bineînţeles!

Revenind la Buzdugan şi Morar cu glumele lor răsuflate şi furate, cu Arsenie Boca care l-a salvat pe Buzdu de la moarte, mi-aduc aminte regurgitările lor când, pe congolezi i-au numit maimuţe. Toţi cei inteligenţi şi-au dat seama cine sunt cu adevărat maimuţe. Şi ce se mai amuzau şi mai râdeau, glume de tractorişti mahmuri, şi nici nu şi-au cerut scuze când le-a fost atrasă atenţia. Deh…maimuţe!

Astea-s marile radiouri de pe la noi şi asta ne oferă. Noroc că mai sunt cele mici, locale, de cele mai multe ori online, care nu fac rabat de la calitate, cum este cazul Viva FM din Iaşi.

L-am descoperit de curând şi de atunci nu mai ascult altceva. Oameni tineri, deştepţi, citiţi, plăcuţi, care fac glume fine, emisiuni foarte bune şi pun muzică excelentă. Pentru că ei ştiu că mai există şi altfel de muzică decât Carlas dreams, Andra sau Smiley. Au un playlist megavariat, cu toate genurile de muzică şi din toate timpurile. Fac emisiuni bune, despre cărţi, oameni de cultură, administraţia locală, bloggeri, evenimente, business şi tot felul de lucruri de calitate.
Ştirile sunt de calitate, bine documentate şi foarte frumos prezentate. Se vede că este o echipă tânără, cu talent şi cu motivaţia de a face ceva diferit şi a se afirma.
Nu în ultimă instanţă sunt plăcuţi şi prin numele unor moderatori: Radu Căciulă sau Sorin Cimbru. 🙂

Este un radio cu de toate pe care îl ascult zilnic! Deocamdată online, în maşină încă nu l-am prins.

(Visited 476 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Viva FM Iaşi este un post de radio foarte bun

 1. 0
  0

  Multumim tare mult pentru acest articol si ne bucuram ca ne asculti. Frecventa noastra este 105 FM si daca am prins pe Ford-ul meu Ka, cu siguranta, o vei face si tu. Te asteptam cu multa placere oricand vrei sa ne vizitezi si in studio.

  Alina Cojocaru

  0
  (Visited 476 times, 1 visits today)
 2. 0
  0

  Cred ca e mai slab semnalul aici in Tg. Frumos. In iasi probabil as prinde. Dar va ascult zilnic la birou online!
  Bravo si felicitari pentru ce faceti!

  0
  (Visited 476 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *