Utilitatea unei camere video pentru maşină

camer auto dvr
De când mi-am cumpărat cameră video pentru maşină, n-am folosit-o decât foarte puţin, de vreo două-trei ori ca să văd dacă funcţionează şi ce calitate au filmuleţele. De atunci o ţin în torpedoul maşinii. Poate din comoditate, sau, mai corect, numai din comoditate, nu mai instalez camera când plec cu maşina, spunându-mi că nu foloseşte la mare lucru. E un moft. Da şi nu, aş spune. În anumite situaţii o cameră video auto face minuni. Elucideză cazuri de accidente, ori nedreptăţi rutiere.

De exemplu atunci când mergi prin oraş cu 30 km/h, te apropii de o trecere de pietoni, ajungi cu roţile din faţă pe aceasta şi atunci unul trece milimetric prin faţa maşinii tale. Pur şi simplu se aruncă de pe totuar, fără nici cel mai mic gest de asigurare stânga-dreapta. Atunci te vede poliţaiu’ pândar şi îţi saltă permisul de conducere pentru neacordare de prioritate. Pietonul n-are nici o vină că traversează ca boul, el nu trebuie să se asigure. Doar şoferul trebuie să facă pe dracu-n patru ca pietonul să aibă drept de prioritate fără nici un fel de obligaţie. Şoferul are obligaţia de a da prioritate pietonului, iar boul de pieton are dreptul să treacă strada cum are el chef, fără nici o obligaţie. Dacă şoferul are montată o cameră de video trafic, atunci, probabil alta ar fi situaţia. Ar fi tras şi pietonul la răspundere, pentru neasigurare la angajarea traversării unei străzi, chiar prin loc permis.

Un alt caz, care mi s-a întâmplat mie de această dată, este cu un copil pe o bicicletă. Eu circulam regulametar pe direcţia înainte, iar un puşti pe o bicicletă, circula tot regulametar, în faţa mea , tot pe direcţia înainte. Până când deodată, îmi taie calea. Noroc că am reflexe destul de bune. Am pus o frână bruscă, de mi-au venit în cap toate bagajele din spate, am dat geamul jos şi am început să-l învăţ, dacă nu le ştia deja, înjurăturile uzuale folosite în trafic, pe copchilu’ biciclist neatent. Săracu a pus capul în pământ şi vizibil speriat şi afectat a îngânat un fel de “scuzaţi-mă” şi a plecat, pe lângă bicicletă. Dar dacă situaţia era una mai gravă!? Eu eram vinovat! Asta că nu aveam camera video auto instalată pe maşină. Dacă o aveam şi înregistra, atunci dovada că eram nevinovat era clară. Bine că a fost doar aşa.

În concluzie, o cameră video auto este necesară, te poate scoate din multe situaţii neplăcute şi nedrepte, pe care traficul le poate crea.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *