Un an #colectiv

A trecut un an de la tragedia din clubul Colectiv. Pe 31 octombrie 2015, m-am trezit dimineață și am deschis televizorul unde am văzut știrea ce a îngrozit o țară întreagă. Erau 33 de morți la acel moment, pe parcusul zilei și a celor ce au mai urmat, numărul a ajuns la 64.

Unica și poate fireasca întrebare ce stă pe buzele și în mințile tuturor, este: Ce s-a schimbat într-un an?

Nu mare lucru după părerea mea, poate chiar nimic. Lucrurile sunt la fel.

Azi, medicii sunt în grevă pentru că, în continuare, nu au salarii, spitale, dotări, condiții de lucru și șefi competenți. Au în schimb parte de tratament mioritic la raportul din fiecare dimineață din spitale, când li se explică cât sunt de proști și incompetenți.

Nimeni nu a plătit moartea celor 64 de tineri. Fără pușcărie, vinovați, despăgubiri. Nimic. Asta e, se mai întâmplă. Dacă vor fi găsiți vinovați, probabil vor primi cu suspendare. Nu a fost cu intenție, asta e.

S-a vorbit mult de corupție, s-a ieșit în stradă, dar în iunie au fost alegeri și, ca un exemplu, la Baia Mare, un canditat arestat a ieșit primar.
Despre ce vorbim aici, ce țară e asta!?

Concerte se țin în continuare în baruri fără toate autorizațiile, în maxi taxi încap de două ori mai mulți pasageri decât prevede legea, multe școli nu au autorizații sanitare de funcționare și lista poate continua.

Medicii pleacă, angajări se fac doar pe pile și șpagă, condiții nu sunt, șefii și profesorii sunt și se comportă ca niște idioți cu puținele cadre ce au rămas și uite așa, la doamne ferește un alt colectiv, nu ne salvează nici dracu.

S-a schimbat ceva?
Corect!
Nu, și stau de multe ori și mă gândesc dacă țara asta mai are vreo șansă, dacă mai are cine să i-o dea.
colectiv

(Visited 31 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *