Transportul în comun e jalnic în România

maxi taxi
Observ diverse metode și comparații de promovare a transportului în comun. Pentru a evita poluarea și aglomerația se recomandă metroul, tramvaiul, autobuzul și maxi-taxi. Așa au rezolvat problema olandezii,norvegienii, suedezii, nemții, britanicii etc, aproape toate țările civilizate. Hopa…țările civilizate, dar stai, România nu face parte din acest cerc. Să nu ne mai ascundem după deget, că așa e, nu avem nici o treabă cu ceea ce însemnă civilizația modernă.

În România transportul în comun înseamnă tramvaie și autobuze vechi, reci iarna și infernale vara, pline de blatiști și de controlori chiori, de cerșetori și ciorditori, de oameni cu bilet care stau în picioare. Pline de microbi, jeg, unsoare pe barele de susținere, vatmani acri, uși care nu se închid sau deschid la timp, compostoare care nu au destul tuș pentru imprimarea biletelor. Acesta-i transportul public din orașe.

În afara lor, există maxi-taxi și autobuze care te roagă să te urci și-ți promit că pleacă în 5 minute, când, de fapt, pleacă în 25, pline ochi, cu pasageri în picioare, care deranjează călătorii de pe locurile cumpărate cu bilet legal. Transportul în comun extern nu are ciorditori, dar are împuțiți, bețivi și grași ce ocupă două locuri, deși au plătit unul. Mai are mașini proaste, vechi și stricăcioase, care cedează în mijlocul câmpului, iar șoferii cu 4 clase nu spun nimic, doar că o să vină un microbuz să ia pasagerii. Și apare microbuzul și ia doar pasagerii care merg cel mai departe de locul unde au rămas. De restul de ocupă pulea spătarul. Restul sunt cantitate neglijabilă, merg aproape, se descurcă ei.

Ăsta-i sistemul de transport în comun la noi, jegurile de transportatori mizează pe un singur lucru: pe sărăcie. N-au autoritățile bani de străzi, iar oamenii de mașini, așa că sunt nevoiți să meargă cu ei.

(Visited 47 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *