Trăim în România, iar ofertele de prețuri sunt în euro


De ziua unirii, mi-am adus aminte de un românism atât de cunoscut nouă românilor. Din câte știu, moneda națională e leul românesc, nu euro, ronul, rolul etc. Cu toate astea, cine vinde o mașină sau o casă, de exemplu, pune anunțul cu prețul în euro. Dacă la tranzacțiile astea mari, să zicem că ne-am obișnuit, cum facem cu cele mici?

Vrei să îți cumperi de pe net o pereche de izmene și vezi că au afișat prețul 10. Super ofertă, 10 lei e moca, numa să nu fie purtate, rupte și maronii în partea dorsală. Pui întrebări vânzătorului despre calitate, nr. de purtări etc și, românește, normal, îl întrebi de ultimul preț. Ăla zice 9,5 euro.
Wtf, prețul era în euro? Nu suntem în România!? Cum să dau 10 euro pe o pereche de izmene. Nici la revedere nu mai zici de supărare. Închizi calculatorul și ieși afară pe gerul ăsta fără indispensabilii mult râvniți.

Am vrut să îmi iau o pereche de huse auto de calitate de pe net. După îndelungi căutări, m-am decis asupra unui site, am vizualizat poze, materiale din care se fabrică, am citit vreo 2 ore pe acolo. Au și configurator, am configurat zeci, chiar sute de combinații de culori și modele, am întrebat soția și copiii de zeci de ori, ce să mai, toți eram încântați de design, calitate și preț. 480 pentru o pereche de huse ultra mega lăudate era parfum.
Scriu un mesaj producătorului și îl întreb cât costă configurația mea de huse, ce i-o trimisesem inițial.
Răspunsul a venit: Modelul acesta 485 de EURO.

Și acum plâng copiii, plânge nevasta și parcă îmi dau și mie lacrimile că nu o să dau în viitorul apropiat, peste 2200 de lei pentru o pereche de huse din mușama. :))

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *