Top 10 bloguri

Chiar dacă scriu pe acest blog din an în paște, din cauza lipsei ideilor (ăsta e unicul inconvenient major ce stă în calea afirmării mele ca scriitor constant pe blog), m-am gândit să întocmesc un top ten, propriu, al blogurilor ce le citesc cu plăcere zilnic, sau aproape zilnic. So:
top

1. Zoso

Acest om scrie cu așa o lejeritate, încât, cred, că-i e mai greu să doarmă, ori să mănânce, decât să scrie. Postările sunt scurte, concise, inteligente, sigure, educative, fluente și pline de realism. Blogul său este unul generalist, cu de toate pentru toți. Chiar dacă scrie aproape despre orice, Zoso nu bate câmpii. N-am văzut articole despre agricultură, anatomie, ezoterism sau zâne fermecate, semn că nu se bagă chiar oriunde. Chiar dacă-i mai înjură pe unii care-i comentează pe dinafară articolele, aceștia nu părăsesc blogul. Semn că înjurăturile au avut un scop educativ înțeles.

2. Sebastian Bârgău

Din start vă spun că acest blog nu e pentru bisericoși ori pudici. Părțile anatomice ale omului, cele mai intime, sunt prezente aproape în fiecare articol, dar asta e deja ceva normal. Nu și pentru cele două categorii despre care vă vorbeam. Ce-mi place mie la blogul aceste, este LOGICA. Dacă Sebi dezbate problema formei sferice a oului, nu se mulțumește cu faptul că așa îl face găina. Nu! El studiază, argumentează, citează, exemplifică. Adică părăsești blogul cu lecția învățată. Nu-i plac popii, biserica, rugăciunile și miturile în care cred unii. Nici mie! Serialele sunt bestiale!

3. Vindecătorul

Un blog al unui medic de familie dintr-o localitate suceveană. Omul are scrise câteva cărți și povestește pe blog despre realitatea din România, în special despre cea din sistemul medical. Le spune bine, chiar foarte bine, fără perdea. Are proiecte în desfășurare, îi place să ajute oamenii. Cred ca e printre puținii oameni cu două meserii făcute cu pasiune și foarte bine. În cazul de față cea de medic și de scriitor.

4. Țărăncuța veselă

Un blog cu umor și vorbe dulci moldovenești. Când simt nevoia să mă relaxez și să râd citesc acest blog. Țărăncuța scrie foarte bine, are talent la povestit cu carul. Moștenire de la părinții săi, cum însăși relatează într-un articol. Dacă vreți să vă îmbogățiți vocabularul cu ceva cuvinte autentice moldovenești, acesta e blogul potrivit.

5. Robintel

Acesta este un blog cu foarte multă înformație de calitate, în special din domeniile tehnic și istoric. Robin, așa îl cheamă pe autor, scrie articole elaborate, uneori prea încărcate de atâtea informații. Ironizează de câte ori poate clasa politică românească, scrie articole și în engleză, e foarte bun la informatică și o are pe Gheruța, care, la început eu am crezut că-i pisică, pe urmă mi-am dat seama că e vorba de o fată. 🙂 Deși nu are multe comentarii la articole, scrie constant, mult și bine.

6. Ninulescu

Atât optimism la un om cu atâtea probleme eu nu am mai întâlnit. Omul acesta este dovada vie că viaţa merită trăită, în adevăratul sens al cuvântului. Blogul său este, în principiu despre el, Ninulescu, autorul, despre pasiunile lui, călătoriile lui şi viaţa simplă pe care o duce zi de zi. Scrie destul de bine, povesteşte frumos, simplu şi modest, drept dovadă numărul relativ mare de cititori pe care-l are, printre care mă număr şi eu.

7. Adela

De curând am descoperit acest blog la Zoso în blogroll. Ştiind că e pretenţios din cale afară, am zis că nu ţine bloguri slabe la el în listă. Aşa am intrat pe adelaspune.ro şi am descoperit o blogger-iţă cu talent scriitoricesc. Fata asta povesteşte bine, cu haz, scurt şi la obiect. Până acum am dat doar de articole despre bărbaţi şi femei, nu împreună, ci fiecare categorie fiindu-i alocată o postare separată.

8. Machiavelli

Un moldovean de-al meu, cu mult umor, nonconformist, mereu pus pe glume şi câteodată cam prea îndrăzneţ. E un blog cu mult umor, cu multe filmuleţe, cu camere ascunse. Are şi emisiune la Tele M acest Machiavelli. Când vreau să mă binedispun intru pe acest blog.

9. Viorel Ilişoi

Un ziarist, sau fost ziarist, care scrie nişte articole incredibil de bune. Lungi, dar când le citesc aş vrea să nu se mai termine. Se vede că jurnalismul este, ori a fost meseria lui şi că mai are şi talent. Întregi reportaje sunt pe acest blog, cu oameni simpli, în special din zonele rurale ale României.

10. Tomata

Un blog personal al unei fete din Timişoara. Mai intru când şi când, nu că n-ar scrie bine, scrie la modul profesionist, numai că blogul e dedicat în special femeilor. E pentru ele, dacă mă înţelegeţi.

(Visited 235 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Top 10 bloguri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *