Tigani borati

Ieri mi s-a intarit dispretul si ura fata de tigani.De ce zic asta, pentru ca acesti microbi ai societatii umane nu stiu sa faca altceva decat sa fure,sa te pandeasca,sa te loveasca ,sa injure,sa puta.Andreei i s-a furat telefonul in tren.A trecut pe langa niste ciori din astea si cand a ajuns acasa si-a dat seama ca n-are telefonul.Nu era un telefon scump sau performant (Nokia 1680),dar avea o gramada de numere pe cartela (nu avea activat SimBackup),numarul acela il avea de vreo cativa ani.Ca sa isi pastreze acelasi numar trebuia sa mearga la Orange Shop,insa daca numerele nu au putut fi salvate parca nu isi mai avea rostul.Asa ca si-a luat o cartela cu alt numar si un telefon tot slabut (in caz de furt/pierdere macar nu-i pare rau – LG GS155).Probabil flamandul care i-a furat telefonul si-a luat vreo sticla de bautura sau un pachet de Plugaru,ca de sapun,sau ceva de mancare,sau o carte nu cred ca poate fi vorba.Niciodata nu mi-au placut tiganii,insa pe zi ce trece ii urasc din ce in ce mai mult,si asta cu riscul de a fi acuzat de rasism.
Cica aveau pretentii sa li se zica “rromi” si nu “tigani”, eu i-am numit si ii voi numi in continuare “TIGANI BORATI”.

(Visited 1,174 times, 1 visits today)

10 thoughts on “Tigani borati

 1. 0
  0

  Prigoana a facut un lucru bun cand a facut proiectul ala de lege pentru a reveni la cuvantul tigan. Suntem singurii fraieri din lume care avem tigani si nu-i numim si din punct de vedere legal tot asa.

  0
  (Visited 1,174 times, 1 visits today)
 2. 0
  0

  Si cand ii mai auzi pe straini ca suntem impotriva tiganilor si le incalcam drepturil; sa ii ia ei de tot ca noi nu avem nevoie de asemenea paraziti.

  0
  (Visited 1,174 times, 1 visits today)
 3. 0
  0

  Din pacate pt noi a venit si ziua cand strainii nu i mai vor,dar sa speram ca i vor ciorile pe ei.Pacat pt ca permitem sa ne faca de rusine si pt ca suntem din ce in ce mai putini care avem curajul sa luam atitudine.

  0
  (Visited 1,174 times, 1 visits today)
 4. 0
  0

  In curand Romania se va scrie Rromania (Dublu R). Daca esti acuzat de rasism vreau sa ma acuze si pe mn alaturi de tn. Sunt la fel de ……….. fata de astfel de gunoaie.

  0
  (Visited 1,174 times, 1 visits today)
 5. Pingback: Tigani borati | CRONICARUL | plutonuldeexecutie

 6. 0
  0

  Si eu devin din ce in ce mai dezgustata de felul in care societatea noastra se face de cacao prin alte tari din cauza acestei natii fara rost,cum sa se ajunga sa iti fie frica sa mai mergi pe strada ca se trezeste un retard sa iti dea cu pietre sau cu castane in cap?Mi-e teama ca prostia e tare molipsitoare si mi-e teama ca tiganii din cauza ca sunt uniti o sa se adune impotriva romanilor care se raspandesc si fug in loc sa fie uniti.Nu sunt rasista ,dar ajung din pacate sa fiu si sa urasc TIGANII ,fara cultura si constiinta,asa sunt aproape toti,Sunt necinstiti ,rezolva problemele cu violenta fizica si verbala si cersesc atentie.Vai de civilizatie!Nu mai zic ca inteligenta nu exista in dictionarul lor!

  0
  (Visited 1,174 times, 1 visits today)
 7. 1
  1

  Nu înțeleg cum o societate poate accepta cu atâta ușurință denigrarea și înjosirea celor de lângă ei, fără a-și pune întrebări și fără să încerce să găsească soluții.
  Nu înțeleg cum o ființă umană poate înjosi și considera o altă ființă umană, un grup, inferior, mai puțin oameni. Imaginea cea mai șocantă care îmi arată dimensiunile caracterului uman este a unei dimineți aparent normale din mijloacele de transport în comun:
  Mă îndreptam înspre facultate, când în tramvai au urcat doi copii rromi mici, murdari și înfrigurați: unul a început să cânte, în timp ce celălalt strângea cei câțiva bănuți oferiți de călători. Imaginea m-a deranjat, pentru că evident, copiii nu ar fi trebuit să se afle la ora respectivă în altă parte decât la școală, fiind clar că erau trimiși la cerșit și că astfel de comportament le periclitează șansele de incluziune și la o viață normală. Șirul gândurilor mi-a fost întrerupt de un strigăt a ceea ce văzusem inițial ca fiind un bătrânel onorabil și liniștit: ”Marș de-aici, jogodiilor! Nu aveți ce căuta printre oameni…”, iar șirul de imprecații a continuat, în acordul celorlalți călători…Am început să tremur de furie și indignare. I-am spus, cu respect, încercând să îmi calmez emoțiile puternice: ”Domnule, sunt doar niște copii…nu e vina lor că sunt în situația asta…părinții…”. M-a întrerupt rapid ”Sunt ȚIGANI, nu copii! Au fost făcuți să paraziteze și să fure!”. Autobuzul se învârtea cu mine de indignare. Am coborât neștiind cum să-mi reașez sistemul de valori zdruncinat. Nu am mai văzut niciodată o manifestare atât de violentă a xenofobiei.
  Sunt de acord că unii rromi reprezintă o problemă prin comportamentele de cerșetorie sau infracțiuni, însă consider că societatea și statul are datoria de a găsi cauza acestui comportament și de a implementa soluții pentru remediere, nu să adopte o atitudine șovinistă. Ridic această problemă mai ales cu referire la copiii rromi care trec prin aceste experiențe, care vor dezvolta în mod cert o adversiune socială și un comportament violent. Cred că singura soluție de mobilizare socială în acest caz este apelul la umanitate, la rațional și la empatie.

  0
  (Visited 1,174 times, 1 visits today)
 8. 0
  0

  “Sunt de acord că unii rromi reprezintă o problemă prin comportamentele de cerșetorie sau infracțiuni” – Majoritatea reprezinta o problema, iar unii sunt si ei normali si civilizati. Ne-au facut de rusine prin toata Europa si acum sa-i compatimim? Ce sentiment ai cand stai in statie si astepti tramvaiul, iar langa tine sunt 5-6 tigani? Unul de simpatie, cumva?

  0
  (Visited 1,174 times, 1 visits today)
 9. 0
  0

  Moarte ciorilor, o rasa de invadatori jegosi de pute carnea pe ei, fura ca in codru, cum pot romanii sa fie asa miorite sa ii suporte! o rasa de jeguri! moarte ciorilor, sunt romani care dorm pe strada,si tiganii borati primesc ajutoare de la stat!

  0
  (Visited 1,174 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *