Tigaia de Petrom și casiera începătoare

Întrebare de baraj: Ce este o benzinărie?
Răspund eu primul: Este acel loc de unde cumperi benzină. La fel cum de la carmangerie cumperi carne, de la tutungerie țigări, sau de la cofetărie prăjituri, așa și de la benzinărie cumperi BENZINĂ.

Nu știu dacă am mai spus-o, dar mă irită faptul că trebuie să stau la rând, să țin o pompă ocupată, pentru că în fața mea, la casă, într-o benzinărie, se cumpără hot dog-uri, sucuri, prezervative, parfumuri, vodcă, jucării sau orice altceva în afară de carburant.
Pe bune, la benzinăriile mari e mai mare coada ca la supermarketuri. Pun și eu de 50 de lei amărâți oleacă de benzină și trebuie să stau la rând ca la Kaufland. E enervantă faza asta, dar profitul e mai presus de orice. Nu am văzut să ia vreun șef de stație inițiativa de a separa casele de marcat la care se plătește strict benzina, de cele unde se vinde altceva. Pentru că e aiurea să ții oamenii care chiar se grăbesc și vin doar să alimenteze, la un loc cu cei care se plimbă, sunt relaxați, își cumpărără cafele și mâncare, au pretenții că sucul nu e prea rece, toaleta nu prea curată etc.
Eu aș face o anexă a benzinăriei, în care, după ce ai alimentat și ai plătit, muți mașina și stai acolo, faci cumpărături de paște, crăciun, ziua ta etc. Așa îi respecți pe cei care vin la benzinărie să cumpere, cum e normal, BENZINĂ.

Petrom dă tigăi Domo. Sunt bune, rezistente, cu renume. Dar ce treabă are tigaia cu benzina?
tigaie-petrom

La supermarketuri e mare aglomerație zilele astea. Cele serioase, orientate spre clienți, măresc programul de lucru și fac angajări, cele neserioase, ca Penny, închid la ora 9 seara.
Acord atenție celor serioase în acest articol.

Se fac angajări în special tinere casierițe. Cum nu au experiență în domeniu, trebuie să învețe. Ca să învețe, trebuie să practice. Ca să practice trebuie să te servească pe tine, clientul. Îți scanează marfa, îți iau banii. Mai greșește, scanează de două ori, se corectează, își cere scuze. Muncește. Roșește. E agitată, stresată, dar dornică de un loc de muncă.

Tu, client, dacă ești cârnat, comentezi cât să te audă: începe ninsoarea până ies de aici, plâng copiii de foame acasă, uit-o și pe asta cum ne ține aici, de unde ai venit fă, nu știe nimic proasta asta.

Dacă ești om care gândește, votezi responsabil, nu-ți bați femeia și copiii când bei, atunci,stai la rând, aștepți, ești politicos și poți chiar să o încurajezi pe tânăra care vrea să muncească cu o vorbă bună, de genul: stai liniștită, toți am fost începători.

(Visited 549 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *