Superblog: Un cadou inedit

Ion era un țăran harnic, muncitor, responsabil, cu animale și pământ mult. Muncea toată ziua, la câmp și la animale pentru că-i plăcea. Chiar dacă era un om simplu, era în pas cu tehnologia, avea laptop și naviga zilnic pe internet în căutarea de noi informații. Avea foarte mult bun simț și nu-i plăcea să supere pe nimeni.
Știa că pe ogorul său intră fără voia lui vacile lui Gelu. Un țăran nepăsător și bădăran uneori. Nu știa cum să-i spună că îl deranjează vacile lui care-i intrau și-i stricau culturile. Se frământă mult, până îi veni o idee.

Îl va invita pe Gelu la el să bea un vin fiert special. De fapt întro cană specială. Intră pe magazinuldecăni și comadă două căni personalizate. Comanda veni repede, așa că-i lansase invitația lui Gelu. Acesta venise de îndată.
Se pun ei la masă și se apucă de vorbit și de sorbit vinul aburind. După vreo două căni, Ion prinse curaj și-l întrebă pe Gelu: E bun vinul? De cană ce zici?
Se uită ăsta pe cană și vede mesajul: văcuța e pe câmp.
Bă ce cană mișto, e de-a noastră.
Da mă Gelu, e o cană de calitate cu mesaj.

Gelu nimic. Ce mesaj bă, vaca e pe câmp. Normal, la vremea asta toate-s pe câmp.
Da mă, dar fiecare pe câmpul ei, spuse Ion.
Da, așa e, spuse Gelu. Se ridică de la masă și plecă acasă la el.
Pe drum se gândea la ce-i spusese Ion și parcă tot nu înțelegea. Ajunse acasă și-i povesti Anei, nevasta lui. Aceasta își dădu repede seama și-i spuse:
Mă Gelule, Ion ăsta e un băiat cuminte, liniștit mă. El te-a invitat la el și ți-a dat să bei dintro cană cu un mesaj clar. Vaca ta e pe câmpul lui. Îi era rușine săracului să-ți spună direct și a zis poate te prinzi așa.

A doua zi, Gelu s-a dus la Ion și i-a zis că deacum încolo promite că vacile lui nu vor mai intra pe ogorul său și-l apreciază pentru gestul său cu cănile.

Ion era foarte fericit, simțea că aceste două căni amuzante i-au schimbat viața și a reușit astfel să rezolve o problemă întro manieră calmă și amuzantă. Era foarte mândru de el și bucuros în același timp că a descoperit magazinul de căni.
cana-vacuta-e-pe-camp-akAUv

Articol scris pentru SuperBlog 2015!

(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *