Superblog: Magia lucrurilor

Când spui magie, automat te gândești la un magician, o baghetă, o pălărie și un iepuraș sau un porumbel care ies din joben. Adică, ceva nemaintâlnit, de neînchipuit, ilogic, deci magic.

Dacă filosofăm nițel, magia este prezentă cam peste tot.

Spre exemplu, dacă eu mă apuc de gătit, să zicem un cozonac, iar la final îmi iese, are gust și e comestibil, se zice că a fost magie. Eu sunt magicianul, tava de copt e jobenul, aragazul e bagheta, iar ingredientele sunt lucrurile puse de magicieni în pălărie. Rezultatul, cozonacul, este asemuit cu iepurașul sau porumbelul.

Alt exemplu de magie: un polițist oprește o mașină. Legitimează șoferul și simte un iz ușor de alcool. Îl întreabă dacă a abăut, șoferul neagă, îl mai întreabă încă o dată, spunându-i că e mai bine să fie sincer, iar șoferul susține sus și tare că nu a consumat lichide bachice. Polițistul îi spune șoferului că miroase a alcool, la care acesta mirat: Dar eu știu ce s-a întâmplat domnule polițist!?
Aici e magia, cum de miroasea omul a alcool, dar nu știe cum e posibil așa ceva dacă el n-a băut. Magie pură.

Odată am vrut să-mi impresionez soția și m-am apucat eu să pun haine în mașina de spălat. Multe, de toate culorile și la 60 de grade ca să se spele bine. Evident, soția nu era acasă, urma să-i fac o surpriză.
La finalul ciclului de spălare, după ce am deschis cuva mașinii, trei sferturi din hainele spălate erau de dimensiunea celor pentru păpuși. La fel, magie curată. Ce am pus și ce-a ieșit.

Altă dată mi-a ieșit. Mi-a șoptit mie cineva că parfumul Mad Potion e magic. Ca să impresionez i-am luat soției unul și de atunci e veselă mereu. Acest parfum e cu siguranță unul magic, deoarece creează o stare de spirit pozitivă, veselă și jucăușă. Este promovat de Katy Perry, care l-a creat din pisici, zaruri, lună și stele. interesant nu?
superblog-katy-perrys-mad-potion-coty-sponsor-superblog-226x300

Articol scris pentru SuperBlog 2015!

(Visited 39 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *