Superblog: Cauciucul nostru, cel de toate zilele

E-utilitatea-cauciucului-Elastimpex_SuperBlog
În societatea modernă, în care trăim, putem adapta celebrul pâinea noastră cea de toate zilele, cu, cauciucul nostru cel de toate zilele.

Cauciucul este prezent peste tot în viața noastră, în mod indirect, iar la o analiză atentă o să vă arăt de ce.

Ce mâncăm noi zilnic, sau aprope zilnic, mă rog, nu mă refer la cei aflați în cure de slăbire!? Pâine! Pâinea aia din supermarketuri nu o frământă vreo mamaie în bucătăria ei de la țară, ci e făcută în fabrici mari, care pot asigura consumul. Acele fabrici sunt în proporție de 70-90% automatizate. Acest lucru include benzi transportoare de cauciuc care plimbă aluatul și apoi produsul finit spre secția de ambalare. Fără acestea am fi sătui de mămăligă.

Pentru cei mai sensibili la partea tehnologică, dar foarte încântați de produsul finit, am o veste. Chestiile alea frispy cryspi jisky misky hasky de la KFC nu se pot face fără benzile din cauciuc. Milioanele acelea de pui nu sunt tăiați, jumuliți și eviscerați manual. Nu, există sisteme automatizate, care includ benzi transportoare de cauciuc, altfel ieșeam în oraș cu friptura desenată pe-o hârtie.

La sală mergeți, nu? Eu nu, dar fac ciclism amator. Și sala și ciclismul includ cauciucul. La sală alergați pe banda de cauciuc, eu cu bicicleta fără anvelope n-am ce face.

Ce-i băgați în gură copilului când plânge? Suzeta! Nu e făcută din mătase, aur sau pietre zwarowski ci din cauciuc.
Ce poartă tataie la țară, vara prin ogradă? Șlapi din cauciuc. Nu sunt tot niște benzi transportoare în miniatură?
Eu chiar și în fața ușii de la intrare am un covor de cauciuc de care te ștergi pe picioare înainte să intri.

La noi în țară există firma Elastimpex România care produce benzi transportoare de cauciuc. Un lucru bun, întotdeauna mă bucur când aflu că se mai produce câte ceva.

Articol scris pentru SuperBlog 2015!

(Visited 44 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *