Ştiaţi că…

things
Cerşetori sunt pe toate drumurile, în toate gările, la biserici, spitale şi în locuri aglomerate în general, acolo unde pot obţine bani care de cele mai multe ori se duc pe ţigări şi alcool. Cerşetorii cer bani, sau în rare cazuri ceva de mâncare. N-am auzit vreun cerşetor să ceară ceva de muncă, evident plătită. Până acum câteva zile, când aşteptam la un rând şi a venit o femeie care cerea să muncească. Implora şi ruga oamenii de acolo să o pună la călcat, spălat, scuturat. Spunea că a rămans fără loc de muncă, avea mama grav bolnavă, dar nu cerea bani de mâncare, cerea să muncească pentru nişte amărâţi de bani.

Am mai auzit de popi care muncesc suplimentar in timpul liber în diverse domenii. Fac agricultură, zootehnie, unii sunt şi poliţişti, alţii pun gresie şi faianţă, dar de popi taximetrişti n-am auzit. Până acum câteva zile, când aşteptând, de astă dată în maşină, să-mi vină rândul la un ghişeu al unei instituţii publice, am văzut un popă cu barbă, sutană şi fes la volanul unui taxi.

Veşnica problemă a service-urilor auto şi a mecanicilor de acolo este timpul. N-am timp, mai treci săptămâna viitoare. De parcă vin acolo şi cer să mi se repare maşina gratis. Nimeni n-are timp, dar toţi se mişcă cu viteza melcului adormit.

(Visited 29 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Ştiaţi că…

  1. Pingback: Retrospectiva 2014 | CRONICARUL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *