Spălatul mașinilor este o treabă a naibii de complicată…

…altfel nu-mi explic cum din 3 spălătorii care sunt la mine în oraș, nici una nu face treabă ca lumea.
Or fi mai multe, dar eu doar trei din ele cunosc și toate, fără exagerare, au oameni foarte dezinteresați de munca pe care o fac. Să fie așa de greu să faci lună o mașină acum când există zeci și sute de produse de curățenie!?

Prima spălătorie la care am fost de două ori e cea de la ieșirea spre Iași. Am fost prima dată cu vreo 3 ani în urmă și am plecat cu mașina, de fapt cu geamurile ei, mai murdare de cum am venit. Am zis că nu mai calc ever pe acolo. Până acum 3 săptămâni când m-a mâncat în cur am zis să-i mai dau o șansă, poate băieții au prins meserie. Erau alți băieți, niște draci ofiliți și plictisiți, care fumau și vorbeau mereu la telefon, spălau cu o mână, se scărpinau în toate părțile, iar la urmă: îi gata șăfu’. Farurile murdare, spatele oglinzilor retrovizoare erau jegoase, iar pe spătarele scaunelor din față am sesizat eu că nu dăduseră cu cârpa.
În schimb m-au întrebat dacă să facă bordul cu silicon. Ieși că te găsește dracii, cu cârpa umedă, atât!
20 de lei au cerut, atât am dat, nici un bacșiș + înjurăturile aferente spuse în gând și promisiunea că nu voi mai călca niciodată pe acolo.

A doua spălătorie e lângă blocul meu, la 500m distanță. S-a deschis de vreo 3-4 ani și mergeam la început chiar des pe acolo. Făceau treabă bună, șeful era atent la detalii, certa angajatul dacă omitea ceva. Era super, până într-o zi, când, de ce să nu fac și eu ca șmecherii orașului. Las mașina și plec că aveam treabă. Vin peste vreo oră și abia atunci băieții îi făceau interiorul, în condițiile în care, atunci când am lăsat-o nu aveam pe nimeni în față. Băieții lucraseră la alte mașini ale “șmecherașilor..ha ha ha”, iar pe a mea au lăsat-o la urmă. M-a deranjat asta, dar tot am mai apelat la ei că făcuseră treabă bună, dar am sta lângă mașină. Apoi au făcut angajări și au angajat unul care habar nu avea ce e cu el. A sta o oră și mi-a gâdilat mașina, de am zis că o face albă. N-am văzut decât când am ajuns acasă că pe jumătate din bord era praful de un două degete, iar pe cealaltă de un deget. N-am mai călcat nici pe acolo.

A treia spălătorie auto e și cea mai veche și e la ieșirea din oraș spre Roman. Băieți buni, treabă bună, până într-o zi când au reangajat.
Nu știu cum am eu norocul, că de fiecare dată când merg, este un moșuleț la vreo 60+ care nu are nici o treabă cu spălatul unei mașini + că mai trântește și portierele de ți se ridică părul pe spate. De fiecare dată când merg, tot la el cad. Azi la fel, când am văzut că se apropie de mașină era să leșin. L-am lăsat și l-am supravegheat atent, dar la urmă geamurile din spate erau cu urme serioase și pragurile neșterse. Noroc că au venit alți băieți de acolo și au retușat.

Așa că în Tg.Frumos e greu cu spălătoriile auto, dacă n-aș sta la bloc, chiar mi-aș spăla singur mașina.
car wash

(Visited 94 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *