Siguranța cetățeanului neînțeleasă

Să nu credeți că am transformat acest blog în unul comercial și am uitat de voi. Nici pomeneală, dacă așa ați crezut, țin mult să vă anunț că nu e așa. Recunosc că nu am mai scris un articol, în afara Superblog-ului la care m-am înhămat, de mult timp, dar asta se datorează în primul rând lipsei de timp și de ce nu a inspirației.

Azi am sesizat la știri o chestie ce mi se pare puțin absurdă. Referitor la legile din țara asta și la drepturile și obligațiile cetățenilor. Să vă explic ce nu mi se pare corect.

Dacă nu porți centura de sigurață și te vede în trafic polițistul, te oprește îți face proces verbal, îți pune amendă și îți ia puncte de penalizare. Asta înseamnă, logic vorbind, că-i pasă de viața ta. Corect?

Dacă mergi liniștit pe stradă, noaptea, și te atacă doi inși, atacul e surprins de camerele de supraveghere din zonă, dar nu depui plângere la poliție, agresorii nu pățesc nimic. Ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Deci, deși dovada e clară, polițistului nu-i mai pasă de siguranța ta. Corect?

Păi, cum vine asta, ori îi pasă, ori nu-i mai pasă? Sau îi pasă doar când trebuie să-ți ia bani?
Eu așa văd lucrurile. Dacă mă înșel corectați-mă.
Voi ce părere aveți?

(Visited 11 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Siguranța cetățeanului neînțeleasă

 1. 0
  0

  Probabil se considera agresiune din momentul depunerii plangerii. Ar trebui scormonit prin legi pentru a confirma. Cat despre centura de siguranta ,n-am inteles niciodata de ce e obligatorie ,pana la urma e viata mea sunt singurul a decide daca asum riscul pierderii vietii sau nu.

  0
  (Visited 11 times, 1 visits today)
 2. 0
  0

  In ambele situatii e vorba de autosesizarea politiei. in primul caz, cu centura, te amendeaza instant, iar in al doilea, mult mai grav dupa parerea mea, trebuie sa depui plangere. Absurd, cel putin pentru mine.

  0
  (Visited 11 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *