Schimbările nu sunt întotdeauna bune

schimbare
Am observat că de multe ori, cei care au succes, în orice domeniu, simt nevoia unei schimbări majore. Şi nu înţeleg deloc de ce ar face asta.

Ai un blog nişat pe pufuleţi, brusc de mâine scrii numai despre ciorapi murdari. Ce te aştepţi, ca cititorii obişnuiţi cu pufuleţii, brusc să le placă ciorapii murdari şi să mai aducă şi trafic în plus!? No way!
Ca să exemplific concret, am observat tendinţa asta la Sebastian Bârgău. Scria aşa de fain, abia aşteptam dimineaţa să intru pe blogul lui şi să-i citesc articolele, când, deodată, scrie numai despre politicienii hunedoreni, şedinţele de consiliu, cheltuielile aberante. Cică el vrea să facă ştirile, nu să le comenteze pe ale altora. Din punctul meu de vedere nu a făcut alegerea corectă şi nu cred că doar eu am aceeaşi părere.
Dar e blogul lui şi face ce vrea cu el, eu am doar o părere.

Mă uit la Zoso sau la Arhi. Au acelaşi stil de la început. Au succes şi nu au renunţat la el. Nu au făcut schimbări, sau dacă au făcut, au fost insesizabile. Păi, dacă au succes, de ce să rişte!?

La fel şi când ai o afacere care merge bine. Faci bani in vânzarea de copite de porc, asta vinzi. Nu spui că te-ai săturat de porci şi de mâine o dai pe chiloţi de babă. S-ar putea să te coste, bani şi clienţi.
Nu zic, sunt şi schimbările bune, însă atunci când succesul nu e chiar mulţumitor. Altfel nu văd decât pagubă. Sau faci o schimbare, dar treptat. Pe lângă chibriturile care se vând foarte bine şi din asta te-ai îmbogăţit, mai aduci şi aşa, timid, o pereche de izmene. Nu, de mâine renunţi la chibrituri şi de axezi pe izmene.
Părerea mea, nu sunt din localitate!

(Visited 59 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *