Salvati-l pe Luca!

luca
Am aflat recent de cazul lui Luca, un copil de 5 ani diagnosticat cu o formă gravă de cancer. Un copil vesel, energic şi blond, aşa ca Sebastian al meu. Era şi prieten cu Sebi, se jucau amândoi în parc când se întâlneau, se plimbau cu bicicletele, se jucau cu mingea, făceau schimb de maşinuţe. Făceau toate astea până mai acum câteva săptămâni, când Luca a fost diagnosticat cu meduloblastom grad IV, o boală gravă ce-l ţine mai mult prin spitale decât prin parcul de joacă.

Bătrânul google ne spune că meduloblastomul la copii este o formă gravă şi rară de cancer cerebral, care apare la mai puţin de 1 din 100.000 de copii cu vârsta sub 15 ani. Rata de vindecare şi supravieţuire sunt scăzute, iar sechelele neurologice care rămân în cazul vindecării sunt dintre cele mai grave. Citiţi mai multe aici.

Nu sunt foarte sensibil de felul meu, dar când aud de copii bolnavi, care suferă şi plâng de durere, mă trec nişte stări emoţionale destul de intense. Mai ales când cunosc copilul şi părinţii acestuia. Tatăl lui Luca are serviciul în aceeaşi clădire în care îl am şi eu şi ne vedem şi salutăm aproape zilnic. Nu vreau să fiu în pielea lui, dar îmi închipui ce e în sufletul său. Pozele care le-a pus în ultima vreme pe facebook nu mai sunt cu Luca vesel, ci cu Luca trist, abătut şi pe patul de spital. Exact cum nu trebuie să fie un copil.

Stau şi mă gândesc, oare Dumnezeul acesta care are grijă de toţi cică, cu Luca ce are? De ce nu a avut grijă de el, cu ce i-a greşit acest copilaş?
Eu nu merg la biserică, nu cred în Dumnezeu, dar cei care veţi citi acest articol şi sunteţi obişnuiţi cu cele sfinte, ce ar fi dacă duminica asta nu aţi mai pune banii în cutia milei sau în buzunarul popii şi v-aţi duce, după slujbă, la Sergiu, tatăl lui Luca să-i daţi acei bani. Cred că Dumnezeu ar fi mai bucuros şi vorba aceea: “mâinile care ajută sunt mai sfinte decât gurile care se roagă”, nu credeţi?

Eu mâine îi dau 200 de lei pentru Luca. E puţin, dar sunt conştient că în aceste situaţii orice ban contează.
Haideţi să fim uniţi şi să-l ajutăm pe acest copil care merită să aibă o copilărie frumoasă şi lipsită de griji, aşa cum au copiii mei şi ai voştri.
Mai multe poze cu Luca găsiţi aici.

(Visited 85 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *