România lucrului bine tăcut

colectiv romania
E tragic că România a pierdut atâția tineri, oameni nevinovați, visători, sănătoși. Suntem mai puțini cu 32, cum scria pe o pancardă la protestul de aseară. 32 de arhitecți, ingineri, profesori, oameni utili unei societăți privitoare în gol, cum este România. Tragedia este cu atât mai mare cu cât știm că au murit din cauza nepăsării generalizate în care plutim de mulți ani.

E normal să fim revoltați și să protestăm, pe facebook, pe bloguri, la televizor și în stradă. Dar mă tem că vom rămâne cu atât.
S-a ieșit în stradă și când ne săturasem de Băsescu și de bucurie când a ieșit Iohannis președinte. Nu s-a schimbat nimic. România lucrului bine făcut…scrum.

Cum văd eu lucrurile, referitor la acest subiect:

1. Vinovații principali sunt cei 3 patroni ai clubului Colectiv.
De la ei încolo trebuie despicat firul în patru, găsiți și pedepsiți toți vinovații. Toți cei implicați în avize, achiziții, șpăgi, norme, legi etc.

2. Medicii și personalul medical și auxiliar din Sănătate, merită salarii uriaşe, spitale dotate, curate și respect. Fără ei ne ia dracu’ pe toți.

3. Există încă oameni în România, care și-ar da viața pentru salvarea semenilor. Tineri cu tărie de caracter, nu doar din aceia care leșină când le iese un coș pe nas.

4. Din această tragică întâmplare, fiecare dintre noi trebuie să învățăm să fim mai precauți și mai responsabili. Da, chiar să ne uităm în crâșma în care intrăm dacă are destule geamuri și uși de evacuare, în caz de incendiu, bătaie sau cutremur.

5. Susțin inițiativa de a interzice fumatul în spațiile închise. Știu, e relaxant să stai picior peste picior, pe canapea, cu țigara în mână. Gândește-te că acest lucru te poate aduce în poziția întinsă, mână peste mânâ, vată în nas și eventual de nerecunoscut din cauza arsurilor.

6. Nu sunt un susținător al BOR, dar, a dat dovadă de maximă lipsă de umanitate și de o mârlănie crasă, fapte ce reies din declarațiile înaltului Daniel. N-au fost popii la locul faptei să se roage pentru cei morți pentru că nu au fost invitați. Probabil dacă se făcea un praznic după, cu fripturi și băutură să li se umple burdihanele mari, de la post și rugăciune, evident, veneau și neinvitați. Așa cum fac la Crăciun și Bobotează. Cine-i invită atunci?

7. Mesajele din online în care morții erau huliți din cauza muzicii rock pe care o ascultă și că își merită soarta, ba, mai mult, ar fi trebuit să moară toți, mi-au lăsat un gust destul de amar. România nu se dezvoltă cu paraziți. Bine că sunt puțini…cred.

8. Manifestaţiile de stradă sunt bune şi cu efecte, dar trebuie să fie de durată. Degeaba ies azi 15000 de oameni în stradă, dacă mâine mai ies 5000, poimâine 1000, iar peste două zile nimeni. Zilnic, timp de o săptămână, două, o lună, dacă se iese masiv la proteste, atunci efectele se vor vedea.

9. Legislaţia trebuie să fie clară, aspră şi aplicată. În toate domeniile. A nu se lăsa loc de interpretări. Dacă va fi găsit vinovat. Păi cum dracu, dacă a omorât, nu există 100% şanse să fie el criminalul?

10. Am văzut că a demisionat premierul și guvernul. Sper să se schimbe ceva, în bine, dar mă îndoiesc.

Ideea e că e bine să reacționăm. Nimeni nu merită să moară astfel din cauza faptului că legile nu sunt aplicate. Legea în România trebuie aplicată, nu fentată.

(Visited 68 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *