Proiectul privind tichetele de bicicletă nu se va aproba


“Guvernul nu susţine acordarea tichetelor de bicicletă, proiect iniţiat de deputatul PMP Valeriu Steriu şi aprobat deja de Senat, susţinând că impactul bugetar ar afecta deficitul, ceea ce ar duce la depăşirea ţintei de 3% din PIB.” – Mediafax

Bicicleta nu este importantă pentru guvernanţi. Dacă sănătatea şi educaţia nu sunt susţinute, nu cred că se aştepta cineva ca bicileta să fie.

Să zicem totuşi că proiectul se aproba şi românii angajaţi beneficiau de tichete prin care îşi cumpărau biciclete. Puţini le-ar fi folosit, pentru că suntem comozi. Nu avem încă acea cultură de a face mișcare, de a ne deplasa și cu altceva în afară de mașină.
Tânărul când face 18 ani, primește o mașină de ziua lui. E așa de mândru, încât se plimbă non stop prin oraș cu muzica la maxim, să impresioneze fete. Nu-l învață nimeni, că fetele sunt impresionate și de tineri care fac sport, mișcare, care citesc sau studiază.

Adultul trecut de 50 de ani, deja se consideră bătrân. Eventual e gras, cu probleme de sănătate, iar de bicicletă nici nu vrea să audă. Preferă să se înghesuie în autobuze, sau să meargă cu mașina după pâine, decât să încalece o bicicletă.

Să meagă cu bicileta la serviciu? Nu cred că am să văd vreodată, o persoană la costum, cu cască de ciclist pe cap, ce se îndreaptă cu bicileta spre birou. Cel puțin nu în România.

Totul ține de educație, de cum suntem învățați în familie și în școală. De ce se promovează la tv. Dacă la școală ar fi ore de plimbat cu bicileta, dacă s-ar face excursii pe acestă temă, dacă părinții și-ar face timp să iasă în parcuri pe bicilete alături de copii, poate altfel ar sta situația. Dar în era computerului și a jocurilor, mă tem că bicicleta nu are nici o șansă.

Și probabil că au drepatate guvernanții cu respingerea acestui proiect. Vor fi niște bani aruncați în vânt, pentru că nimeni nu e interesat de bicicletă. Probabil ar avea mai mult succes cu tichete de șaorma, mici și bere.

(Visited 35 times, 1 visits today)

One thought on “Proiectul privind tichetele de bicicletă nu se va aproba

  1. 0
    0

    La mici si bere se da deja tichete in perioada alegerilor. Mai nou, la fasole cu ciolan si la lins moaste

    0
    (Visited 35 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *