Prima dată să foloseşti alternativa

images
Dacă intri într-o instituţie publică şi-ţi cade o cărămidă-n cap, în caz că mai trăieşti, ce faci? Dar dacă te împiedici pe scări, cade un perete peste tine, sau aluneci din cauza gheţii, ce e de făcut? Există vreo alternativă, vreo instituţie la care să te adresezi pentru a fi despăgubit? Sau, ca în România, aşa a fost să fie, nimeni n-are nici o vină?

Spun aceste lucruri, pentru că acum două zile am fost la o primărie, la ţară cu ceva treabă. Am ajuns dimineaţa, pe la 9, ca să rezolv repede. La intrarea în primăria respectivă, erau trepte, iar lângă ele, exista o rampă, de lemn, pentru persoane cu dizabilităţi. Mi se părea mie ciudat că mai toată lumea ce intra ori ieşea din primărie folosea rampa, dar în mintea mea, mă gândeam că o fac doar din comoditate.

Eu, nefiind o persoană comodă şi alegând întotdeauna calea cea dreaptă, nu cea mai scurtă, am folosit treptele, atât la intrarea în instituţie cât şi la ieşirea din aceasta. Am sesizat o uşoară pojghiţă de gheaţă, pe trepte, atunci când le-am urcat, însă am crezut că mi s-a părut, ba mai mult am dat vina pe încălţările mele neadecvate sezonului de iarnă şi anume, pantofii sport ce-i aveam în picioare.

Am intrat, m-am întâlnit cu cine aveam treabă, am rezolvat şi am plecat. La plecare, la fel, oamenii ce ieşeau şi intrau în primărie, cred că majoritatea erau localnici ai comunei, foloseau rampa de lemn, deşi nu păreau să aibă vreo dizabilitate fizică vizibilă. Hm, lenea asta, îmi zic, şi o iau pe scări. Numai ce am pus primul picior şi într-o fracţiune de secundă eram izbit cu spatele de scări şi am alunecat ca sania până jos.

Da, treptele aveau pojghiţă de gheaţă, iar cei ce foloseau rampa ştiau că primarul şi responsabilii din primăria respectivă sunt nişte puturoşi notorii ce aşteaptă soarele să topească gheaţa. Dar nu-i necăjea acest aspect, atâta timp cât aveau alternativă, rampa de lemn.

Dar eu, puteam să-mi rup coloana, capul, gâtul sau puteam pur şi simplu să mor acolo, Şi cine era vinovat? Normal că eu, dacă m-a mâncat în cur m-am încăpăţânat să folosesc treptele, ca un om normal, ce mă credeam!

(Visited 32 times, 1 visits today)

One thought on “Prima dată să foloseşti alternativa

  1. Pingback: Retrospectiva 2014 | CRONICARUL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *