Pe tronsonul Iași-Tg.Frumos se circulă greu și periculos


De când s-au înmulțit mașinile, s-a aglomerat și această stradă. Se circulă uneori și bară la bară la ore de vârf, ceea ce e anormal pentru un drum european în afara localităților. Dacă ziua ai vizibilitate mai bună, noaptea e jalnic. Bezna plus mii de faruri ce-ți bat din față și spate fac condusul dificil și riscant. Cu greu observi un biciclist, o căruță nesemnalizată, un pieton sau mai grav un animal ce-ți iese în față.

Cât de grea ar fi iluminarea pe timp de noapte a acestui tronson de drum, cu panouri reflectorizante, cu becuri solare, nu știu, ceva care să sporească vizibilitatea și automat să diminueze riscurile.

Pe lângă astea, mai există și cele două sensuri giratorii de la Era și Metro care, nu că fluidizează traficul, dar îl încurcă rău de tot. De la orele 17 dinspre Antibiotice spre Iași se fac cozi kilometrice. Până la intrarea în Iași se face chiar și o oră.

De parcă acestea nu ar fi de ajuns, mai sunt și șoferi idioți. Merg pe banda 2 cu 70 la oră, sau depășesc câte 3-4 mașini odată, circulă cu viteză foarte mare, pun brusc frână, opresc pe banda unu fără nici o jenă etc.

Soluții ar fi: lumini, poliție multă pe străzi, camere de supraveghere trafic, amenzi uriașe.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *