Părinţi, ce e cu costumele alea negre, oribile, pe băieţeii voştri?

uniforma baieti
Veneam azi pe la 12 de la grădiniţă, încet, pe jos cu băieţii spre casă. Vremea este foarte frumoasă, cu soare, puţin vânt, numai bună de o plimbare înainte de masa de prânz şi de somn pentru copii.

Venind aşa uşor la deal, am trecut pe lângă şcoala Ion Creangă, unde pe poartă ieşea un puhoi de copii mici, până-n 10 ani, deci clasele 0 – 4. N-am putut să nu remarc costumele alea infecte, negre, lălâi, sinistre, pe chipurile nevinovate, vesele şi fragile ale băieţeilor.
Am intrat întrun magazin să iau pâine şi era acolo în faţa mea la rând un băiat de 9-10 ani, ieşit de la şcoală, care şi-a luat un ou kinder. L-am scanat repede şi am observat în detaliu costumul acela oribil, de un negru morbid, cu un număr sau chiar două mai mare, ca să-i vină şi la anul probabil, o cămaşă albă de plastic şi o pereche de pantofi lăcuiţi negri şi urâţi.

Pe bune, oare părinţilor le place aşa, sau şcoala încă le impune astfel de ţinute. E grav în ambele cazuri. Dacă părinţii aleg înseamnă că nu iau cele mai bune decizii pentru copiii lor, iar dacă o impune şcoala…schimb-o. Bănuiesc că nu e în toată ţara aşa. Adică statul, pe lângă faptul că nu oferă mai nimic elevilor, nu cred că poate impune asemenea reguli comuniste. Dar, mai ştii.

Eu ştiu că românul e conservator, că pe vremea lui Ceauşescu era şcoala şcoală, casa casă şi masa masă. Locuri de muncă, bani, puţină mâncare să nu te îngraşi..eheee..nostalgie pentru unii. Dar copiii de azi n-au nici o vină să poarte încă uniformele comuniste. Nu, comunismul n-a fost o epocă de aur pentru România!

Mie dacă-mi place de Ştefan cel Mare înseamnă că la birou port sabie, izmene şi manta?

Copilul nu trebuie pus în umbră prin aceste uniforme penibile. Ei trebuie să fie îmbrăcaţi adecvat vârstei lor, să fie liberi, coloraţi şi veseli. Costumele alea negre sunt ORIBILE pe ei. E ca şi cum îmbraci un moşneag cu colanţi, maiou, şapcă întoarsă şi espadrile. Arată ca dracu!

(Visited 100 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *