Oare e chiar așa de greu să nu fie zăpada viscolită pe străzi?


Mă uit la știri, și de aproape o săptămână, cele principale prezintă iadul alb, urgia, străzi închise, oameni ce nu pot ajunge la muncă, accidente, mașini înzăpezite. În afară de ninsoare, ger și zăpadă multă, restul e anormal pentru o țară europeană. Dacă în România e așa când ninge normal pentru luna ianuarie, nu aș vrea să îmi imaginez, cum ar fi în Congo, dacă ar ninge. Probabil nu prea mare diferență, având în vedere că e printre cele mai sărace țări din lume.

În ultimii ani, zona Brăila-Buzău-Tulcea-Constanța este afectată de viscol. Aici se înfundă cele mai multe străzi și mor cei mai mulți oameni din cauza zăpezii.
Este o zonă cu vânt mai mult și precipitații mai abundente iarna. Nimic anormal. Anormal este nepăsarea statului, a oamenilor din zonă, care nu se gândesc, sau nu le pasă că această problemă s-ar putea rezolva simplu.
Perdele de protecție din salcâm sau răchită ar rezolva problema zăpezii viscolite pe străzi.
Avem și noi 3 autozstrăzi și alea închise. Râd și curcile!
E greu să plantezi salcâmi sălbatici, care cresc repede, sunt ieftini și ar rezolva problema pentru o perioadă mare de timp.

În orașe problema s-ar rezolva și mai simplu. Scoți putorile de asitați social și pușcăriașii la deszăpezit. 24 din 24 să se lucreze cu pomanagii statului. Dar, se pare că aceștia sunt protejați, că reprezintă o masă importantă de votare.

Două metode simple care ar ajuta mult, dar problema e că nu se vrea, nu ne pasă, ni se rupe, nu ne interesează, oricum vine vara etc.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *