O zi la ștrandul din Roman

strand Roman
Am decis aseară că azi de dimineață, ca să prindem șezlonguri libere, să mergem până la ștrandul din Roman. E cel mai apropiat de noi, cu cele mai bune condiții. Zis și făcut, ne-am urcat în mașina personală pe la 9, iar la 9 jumate eram la intrare, la coadă. M-am panicat când am văzut aglomerația de la intrare, dar a fost ok, am prins trei șezlonguri și o umbrelă super mare care ne ferea de soarele arzător.

La ștrandul din Roman eu mai mergeam acum 20 de ani, dar era într-o stare destul de degradată, pe stil comunist, vechi, neîntreținut, cu mulți țigani. Dar eram un copil și nu prea băgam astea în seamă. O perioadă a fost închis cât a fost în reparații, iar anul trecut s-a redeschis. Alt aer, altă viziune, alt concept, altă atmosferă.

Ștrandul din Roman este unul modern, cu intrare pe bază de cartelă electronică, parcarea la fel, șezlonguri curate la alegere, dușuri, băi și vestiare curate, costume de baie obligatorii, lume relativ bună.
Ai impresia că ești într-o țară civilizată, unde domină curățenia și bunul simț, unde nu vezi gunoaie și căcați prin apă, sau chiștoace aruncate pe jos, ori țigani care vin și cer un leu să moară mă-sa să-și ia o pâine.

Mulți părinți cu copii de toate vârstele, mulți tineri, câțiva bătrâni și alarmat de mulți grași și grase. Eu îmi fac griji că am în dotare o burtă de mărimea unei mingi de oină desumflată, însă ce am văzut azi mi-a dat certitudinea că nu trebuie să mă stresez prea tare. O grămadă de femei și bărbați, până în 40 de ani care arată oribil în chiloți și sutiene, după caz. Burți imense, celulită din belșug, cururi slăninoase, țâțe bărbătești, burți femeiești, gușe unisex. Wow! Sunt semne de nepăsare, durere-n bască și lasă bă, cine mă iubește o face și așa. E adevărat, numai că asta dă un pic în nesimțire.
Am văzut și câțiva copii, cred că până-n 12 ani, care dădeau în obezitate. Se plimba un puști prin fața mea, băiat la vreo 11-12 ani, care avea niște țâțe ca ale unei fete din generația mea când era într-a X-a.

Ștrandul e frumos, are trei bazine, cu apă foarte curată, de diferite adâncimi, are salvamari, bar, terasă și muzică bună. Barul cam mic, mâncare cam slab variată și cozi interminabile.

Prețul e 15 lei pentru un adult și 8 lei pentru un copil peste 3 ani. Copilul sub trei ani nu plătește. Pensionarii 8 lei, persoanele cu handicap gratis. Frumos și de bun simț zic eu.
Problema e că aceste prețuri sunt mici. Da, prefer să dau un preț mai mare, pentru că astfel va fi și mai multă civilizație.
La prețurile astea, țiganii nu își permit să intre, nu vezi mulți, dar care-i vezi îi recunoști. Exceptând culoarea pielii și urâțenia caracteristică, îți dai seama că-s țigani pentru că intră îmbrăcați în apă. Țiganii bărbați au chiloți negri și deasupra bermude albe până la genunchi, pirandele rochii mulate peste sutien și chiloți, iar puradeii în rușinica goală. Cum dracu scapă de ochii paznicilor nu-mi explic, pentru că peste tot scrie clar că un costum de baie e obligatoriu.
Din pricina asta, prefer să plătesc un preț și mai mare pe bilet, dar să nu-i mai văd.

În concluzie, a fost o zi super, ne-am distrat, ne-am bronzat, copiii s-au bălăcit, au fost fericiți, iar acum dorm buștean. Cred că o să mai mergem și duminica viitoare dacă va fi vreme bună!

(Visited 155 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *