O idee privind vânzarea maşinilor second hand


Cum ar fi dacă maşina second hand nu s-ar putea vinde fără un certificat tehnic. Exceptând ITP-ul valabil, care ştim cu toții cum se face în cele mai multe cazuri, maşina ce se vinde să aibă acest document care să cuprindă: nr.real de km, dacă au fost dați înapoi, eventualele daune, piese importante afectate de rugină, starea anvelopelor, a bateriei, uzura plăcuțelor şi discurilor de frână etc.

Această verificare la sânge, făcută pe bune, sub ştampilă şi semnătură, responsabil şi asumat, ar proteja cumpărătorii de eventualele defecte ascunse ale maşinii şi ar intimida samsarii de a mai vinde rable periculoase.
Evident, acest certificat să aibă şi o perioadă de valabilitate, să zicem 2-3 luni, pentru a fi cât mai aproape de realitate. Costurile să revină în totalitate vânzătorului pentru că el trebuie să vândă marfă sigură și în perfectă stare de funcționare.

Cred că aşa s-ar reduce considerabil numărul rablelor de pe şosea. Faza cu ITP-ul la un an e praf în ochi. Nu va rezolva mare lucru.

Vânzătorii ar aduce rable mai puține pentru că vor fi descurajați de costurile mari ale reparațiilor ca maşina să dea bine în “CV”. S-ar orienta spre maşini mai noi şi implicit mai bune din punct de vedere tehnic.

Zic şi eu, e doar o părere, nu dați cu parul.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *