Nici saracia nu ne-o mai permitem

images
În România, am ajuns în aşa hal încât nici să fim săraci nu ne mai permitem. Sărăcia costă bani, răutăţi, impuneri şi condamnări, în ţara asta. Ca sărac nu mai ai voie să ai păreri, intenţii, prieteni, nu mai eşti lăsat să-ţi vezi de proprietatea ta pentru care ai muncit o viaţă. Eşti sărac pentru că nu munceşti suplimentar, eşti pensionar cu pensie de rahat pentru că eşti babă/boşorog. E vina ta, nu a statului în care ai crescut şi pentru care ai muncit, iar acum te tratează cu fundul. E vina ta, pensionarule, că ai fost un intelectual activ, statul ţi-a dat o locuinţă în centru şi cu cel puţin trei camere, iar acum ai pensie de 1000 de lei şi nu faci faţă cu întreţinerea. Pe lângă şutul în cur primit de la stat, mai vin şi alţi străluciţi ai României, cum ar fi Zoso, care au idei. Dacă nu-ţi permiţi încălzirea în toată casa, eşti, pe lângă sărac şi prost şi căpos şi necivilizat.

Adică, ai fost un intelectual de succes, ai şcolit şi îndrumat mulţi tineri în viaţă, statul comunist ţi-a dat un apartament cu 3 camere în centru, iar acum, la pensie fiind, nu-ţi permiţi să-l încălzeşti pe vecinul tău care vrea să stea în curu’ gol prin casă. Şi trebuie să te muţi, pentru că aşa vrea vecinul, că el îşi permite şi nu suportă ideea de a locui într-un bloc se sărăntoci.

Logic ar fi să se mute el, că are o problemă, adică nu-i convine temperatura din apartamentul vecinului. Dar logica nu mai e aşa cum a fost odată, ci dacă nu-ţi permiţi ceva nu mai este logic. Logica e de partea celor ce-şi permit, pentru că ei sunt mai presus de orice. De asta e România la nivelul acesta, din cauza păreriştilor care merg în State şi-şi lasă centrala pornită să nu le crape ţevile. Dar nu le-a zis nimeni idioţilor că dacă au casa izolată, aşa cum pretind, nu le crapă decât capul lor de atâta aroganţă şi infatuare. Dar apa de ce nu ai lăsat-o să curgă să nu cumva să se termine? Dar, maşina de ce nu ai lăsat-o 3 săptămâni pornită, să nu se descarce bateria, sau câinele de ce nu l-ai lăsat flămând ca să nu se cace prin casă?

Vedeţi în ce ţară trăim? Am ajuns să nu ne mai permitem nici măcar sărăcia.

Pe de altă parte, Bârgău, e de părere că în apartamentul tău poţi face ce vrei. Da, e al tău, iar dacă vrei să stai la 5 grade ai acest drept. Pentru că e bunul tău şi poate ţie ţi-e bine cu temperatura asta. Nu suporţi căldura. Şi nu te interesează confortul vecinilor, care n-au decât să găsească alternative dacă sunt nemulţumiţi. Mutarea e pentru cei nemulţumiţi, nu pentru cei paşnici.
Şi eu pot să spun că maşina lui Zoso poluează mai mult ca a mea, deci să o schimbe, că-mi periclitează sănătatea. Şi pot dovedi asta. Sau tema blogului său nu-mi place, mă face irascibil, deci să o schimbe.

Eu zic să ne vedem de treabă, să lăsăm mândria, aroganţa, cocalarismul şi mârlănia la o parte, să învăţăm să conveţuim într-o societate, să avem spirit civic şi cu siguranţă societatea în care trăim va avea de câştigat. Şi implicit noi. Dar, mai avem de învăţat, cu aşa atitudini, de la oameni influenţi pentru alţi oameni, de la unii care se cred intelectuali şi exemple de urmat, nu ajungem decât înapoi.

Sincer, credeam că elitele de azi sunt un exemplu, însă am ajuns la concluzia că nu sunt decât o pată neagră în plus la cele cu care suntem împroşcaţi zi de zi.

(Visited 54 times, 1 visits today)

7 thoughts on “Nici saracia nu ne-o mai permitem

 1. 0
  0

  “Eu zic să ne vedem de treabă, să lăsăm mândria, aroganţa, cocalarismul şi mârlănia la o parte”

  Deci tu propui SA NU MAI FIM ROMANI ?! Neah, nu o sa vezi asa ceva…pana in anul 3000, poate…

  0
  (Visited 54 times, 1 visits today)
 2. 0
  0

  Pobabil se mai intampla si la case mai mari, dar mai ales la noi se intampla. 🙂

  0
  (Visited 54 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *