Mi-am cumpărat și am testat aparatul anticâini

Mi-am cumpărat un aparat cu ultrasunete pentru câinii liberi de pe drumurile patriei, iar azi, zi cu soare fiind, am plecat la țară să-l testez pe câinele bunicii. Bine, nu știu dacă se pune că mă cunoaște și nu îi e frică de mine, dar totuși din reacția lui parcă văd o urmă de disconfort la pornirea aparatului.

Dispozitivul este unul chinezesc, a costat 39 de lei cu transport inclus și în afară de două minibecuri cu lumină albă nu se vede sau aude nimic când îl pornesc. În instrucțiuni zice că produce nu știu ce ultra sunete percepute doar de câini. Eu l-am testat și pe mâța de mai jos și asta e reacția ei:

Glumesc, să știți că la pornirea aparatului, motanul chiar a reacționat. Și-a întrerupt leneveala, m-a privit fix câteva secunde și a plecat.

Câinele și el pare afectat, pentru că atunci când îi arătam aparatul nepornit venea la mine să se joace, cum îl porneam, fugea și devenea mai agitat.
De pildă, azi în tura de bicicletă, am zărit un câine ce stătea leneș la soare și când m-am apropiat la aproximativ 2-3m de el, am pornit aparatul. Brusc și-a ridicat capul și se uita fix la mine. Ceea ce zic eu, că funcționează. Bine, azi l-am testat doar pe câini pașnici, pe mine mă interesează efectele pe cei agresivi.

(Visited 64 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *