Mersul pe bicicletă înseamnă mişcare

cross grx8
Eram zilele astea la frizerie şi-mi aşteptam frumos rândul. Frizerii sunt nişte băieţi faini, sociabili, veseli, glumeţi. Vorbesc cu fiecare client, au grijă să nu se plictisească, mai întreabă una alta, mai povestesc, mai fac câte o glumă, aşa ca să treacă timpul mai frumos. Se pliază după fiecare client, astfel încât toţi să plece mulţumiţi şi cu părul mai scurt.

La un momentdat frizerul discuta cu un client despre sport, mai exact despre importanţa mişcării zilnice pentru sănătate. La discuţie mai participau şi clienţi din sală care-şi aşteptau rândul. Din vorbă-n vorbă, după dezbateri aprige despre ce activitate e mai benefică pentru sănătate, ba alergatul, ba fotbalul, s-a ajuns şi la biciclete.

Nu-s bune, ce mişcare mai e şi aia!? Stai cu curul pe scăunelul acela mic şi dai din picioare. Ca la frizerie, numai că aici nu dai din nimic. Deci, practic ciclismul nu e mişcare. Datul din picioare e la fel de benefic pentru sănătate ca datul din gură. Nu e chiar aşa.

Părerea asta o aveam şi eu până când mi-am luat bicicletă. Mare scofală să pedalezi. Este, destul de mare. După doi km gâfâiam ca un mistreţ în călduri. Chiar dacă dau numai din picioare, tot corpul este în mişcare. Ai aceeaşi senzaţie ca şi când ai alerga. Mai amorţeşte fundul, la început mai tare, pe urmă, cu timpul, deloc.

Când mi-am luat prima bicicletă, a doua zi după ce mi-a adus-o curierul am plecat la un maraton de MTB la Hârlău. Mi se părea floare la ureche să fac 30 km după ce n-am mai pedalat serios de ani de zile. Numai că în ziua concursului, după 5 km, din care 3 pe lângă bicicletă,simţeam că-mi iese sufletul din mine. Plus că vreo două zile am mâncat din picioare şi am dormit pe burtă.

Unii mai zic că fac bicicletă din aia statică acasă. Nu se compară nici pe departe. Am şi eu una şi mai făceam, dar după ce am trecut la bicicleta normală, pot spune că diferenţa e uriaşă.

Ca să nu mai lungesc vorba, mersul cu bicicleta înseamnă mişcare sănătoasă şi plăcută. Simţi cum lucrează muşchii picioarelor, cum îţi oboseşte întregul organism şi cum plămânii au nevoie de mai mult aer atunci când pedalezi.

(Visited 291 times, 1 visits today)

4 thoughts on “Mersul pe bicicletă înseamnă mişcare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *