Mergeți fără grijă în Bulgaria

liver
Vuiește presa cum că în Bulgaria, aceeași Mare Neagră ca la noi, este contaminată cu virusul hepatitic A. Deci, virusul ăsta, destul de inteligent, se pare, stă numai în apa Mării Negre din Bulgaria. Probabil n-are buletinul la el și nu poate ajunge și-n România. Așa că, turiștii români care se află deja acolo, dar mai ales cei care intenționează să meargă pe litoralul bulgăresc să se gândească foarte bine înainte de a face această greșeală. Mai bine să se reorienteze pe litoralul românesc, plin de gunoaie, țigani, șezlonguri infecte și scumpe, dar…fără virus.

Hai să vedem ce-i cu virusul ce produce hepatita A.

Hepatita A, sau boala mâinilor murdare, este dată de virusul hepatitic A. Acest virus se găsește în fecalele persoanelor infectate. 1 din 3 persoane au anticorpi pentru hepatita A (au fost expuși la virus), dar majoritatea nu dezvolta simptome. Transmiterea virusului se face pe care orală, atunci când o persoană intră în contact cu apa contaminată cu fecalele unei persoane, ori, când se consumă fructe și legume nespălate. Multe persoane infectate nu prezintă simptome, sau, în cel mai rău caz, prezintă urme ușoare de diaree, vărsături, lipsa poftei de mâncare. Partea bună, este că odată contactat virusul, organismul formează anticopri, iar a doua oară nu există nici o șansă ca virusul să poată fi iar contactat.
Nu există un tratament pentru hepatita A, boala trece de la sine.

Deci, fix pix. O formă ușoară de hepatită, pentru care e posibil să avem deja anticorpi. Și chiar dacă nu-i avem, organismul o să-i producă odată contactat virusul. Dar avertismentul autorităților este îngrijorător. 🙂

Doamne, ce-și mai iubește și îngrijește România cetățenii ei dragi!

(Visited 23 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Mergeți fără grijă în Bulgaria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *