Mașini rulate vs mașini nerulate în România


Sunt la a cincea mașină de când am învățat tainele șofatului și din acestea doar una am cumpărat-o ca fiind rulată în România. Am ținut-o un an, dar mi-a mâncat fiecare zi din el. Zilnic se strica, nu pornea, am schimbat două volante, trei electromotoare. În fine, o epavă de mașină, de care am scăpat ca prin minune. A venit unul, i-am zis ce are mașina și m-a întrebat doar atât: Are scrumieră? Are, zic, uite e nefolosită, eu sunt nefumător. Și am vândut-o.

Atunci am zis că nu îmi mai iau în viața mea mașină second. Nu prea era la modă adusul mașinilor din afară, plus că erau și foarte scumpe. Așa că mi-am luat un matiz nou, chel, pentru care am plătit 5000 de euroi.
Am fost foarte mulțumit de ea, până când am făcut upgrade la ceva mai mare. Așa am luat o zafira, adusă din Germania. Arăta foarte bine interior și exterior, motorul trăgea, nu am avut nici cea mai mică problemă cu ea, asta în ciuda vârstei înaintate ce o avea, respectiv 12 ani. Singurul inconvenient ce mă deranja, deși știam asta înainte să o cumpăr, era consumul de ulei, cam de 400 ml la 1000 km. Așa erau toate, nu doar a mea. Și am vândut-o tot după un an.
Anul trecut mi-am luat un astra. Mașină adusă din Olanda, frumoasă, bună, nu am reparat nimic la ea în cei 20000 km ce i-am făcut cu ea. Am pus ulei filtre și motorină.
Tot anul trecut i-am luat soției un A Klass din 2001, adus din Germania. Mașina asta arăta la exterior, pot să zic mai bine decât astra mea din 2011.

De ce am subliniat țările de proveniență ale acestor mașini:

1. Nu se merită să cumperi o mașină rulată în România. După un an sau doi, deja se văd foarte tare imperfecțiunile de la caroserie, de la multitudinea de pietricele aruncate iarna de drumari pe străzi. Mai pui și un parbriz crăpat și deja, pentru mine mașina nu mai este atractivă.

2. Olandezii, nu prea au grijă de mașini. Astra mea nu pot să zic că era perfectă. Mai avea mici zgârieturi când am luat-o, dar am trecut peste, deși eu sunt foarte pretențios.

3. Nemții, în schimb, nu știu cum reușesc, dar după și 15 ani au mașinile într-o stare estetică perfectă. Fără zgârieturi, rugină sau mai știu eu ce alte defecte la caroserie. Am observat asta la mai multe mașini. Când mi-am luat eu zafira, un prieten își luase un golf din 2003. Ziceai că era scoasă din fabrică atunci mașina aia. Și avea 11 ani. Interior impecabil, vopseaua neagră neatinsă de nimic.

(Visited 79 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *