Locul din România cu cei mai mulți câini liberi

cross grx8
Se numește Brăești și este o comună din județul Iași. Are cca 3000 de locuitori și cam tot atâția câini care se plimbă liberi pe străzile ei, sau ies de prin curțile cu porți deschise și atacă oamenii. Nu știu dacă oamenii din Brăești au auzit sau văzut vreodată că un câine la țară, de regulă, se ține în lanț, tocmai ca să nu iasă pe ulițe și să muște oamenii. Cred asta, ba mai mult cred că sătenii din Brăești nu știu ce e acela un lanț. Dacă își lasă câinii liberi, mi-e greu să cred că vaca sau calul stau în lanț. Pur și simplu nu văd logica. Câinele e agresiv și e liber, iar vaca e pașnică și e legată. Ceva nu se leagă.

E adevărat, este o comună cu oameni gospodari, crescători de animale, cu ferme mari de vaci sau oi, cu câmpuri arate sau pline cu iarbă verde din care mănâncă animalele cu poftă, sau stau câinii la umbră. Are toate străzile principale asfaltate, ulițele pietruite, probabil ca să nu se împotmolească câinii când aleargă după oameni și nici oamenii când sunt fugăriți de câini.

Oamenii din Brăești au porți la gospodării dar sunt larg deschise sau au măcar o gaură prin care încape cel puțin un câine. Aici iar îmi dă cu virgulă: nu văd rostul porților.
Au tractoare și utilaje agricole la porți și în curți, de sub care ies cel puțin 3 câini când treci pe lângă ele.

Este un traseu frumos de parcurs cu bicicleta, însă câinii fură din peisaj. Am fost ieri și probabil o să mai merg când o să mai uit cum e să mă alerge vreun câine pe traseu.
Până atunci sper ca viitorul primar să ia în obiectivele sale de realizat și problema câinilor lăsați liberi pe străzile comunei. Dar pentru asta fiecare votant să vină la secție cu câinele liber din dotare! 🙂

(Visited 54 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *