În România fiecare face ce vrea

furtuna
Nu înseamnă că suntem o ţară sălbatică, doar că nu respectăm legile, care aşa exagerate şi penibile cum le considerăm, trebuie respectate.

A fost cald, foarte cald, caniculă vreo câteva zile. Nici un om matur şi cu o oarecare experienţă de viaţă nu se aşteaptă ca după aceste zile incendiare să iasă direct curcubeul. Nu, întâi vine furtuna. Grindină, cu vijelii, ploaie multă, vânt puternic şi eventual gheaţă. Care grindină nu face tocmai bine. Strică culturi agricole, maşini, case, sau mai grav, poate omorî oameni.

Azi a fost grindină la Tg. Frumos. Anunţată de câteva zile în urmă. Nu a fost cu gheaţă, dar cu vânt puternic. Vânt care a luat câteva acoperişuri de bloc. Din alea făcute după ureche, cu meseriaşi cu băutura în nas cât e ziua de lungă. Din fericire nu a murit nimeni lovit de bucăţile de tablă desprinse şi aruncate la zeci de metri. Dar dacă se întâmpla, cine plătea?

Era omor din culpă. Dosar penal pentru ucidere din culpă, nu? Pentru cine, dacă nu pentru proprietarul apartamentului care şi-a făcut acoperiş pe bloc după capul şi priceperea lui, fără un aviz de construcţie pe motiv că e scump dă-l dracu’.

(Visited 35 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *