Iar ninge în ianuarie

Țin de dimineață televizorul deschis pe canalele de știri și ghici ce!? Șoc, groază, imagini apocaliptice, nămeți, coduri de toate culorile, asta se prezintă. De parcă a venit iadul pe pământ și nu iarna, normală și firească în luna ianuarie.
Astea-s temperaturi de început de an, asta înseamnă gerul bobotezei, -10 grade chinuite înseamnă urgie și cod roșu?
Mizerii și exagerări grosolane din partea presei.

Dar dacă erau vreo -25…-30 grade, atunci ce culori mai puneau la codurile astea puerile, dacă erau nămeți de 2-3 m în toată țara cum se descurcau utilajele, dacă la nici 50 cm de zăpadă nu fac față?

Cu cât clima s-a mai încălzit și automat și iernile s-au mai îmblânzit, cu atât situația este mai dramatică, depășește orice limite și așteptări. Suntem penibili! Dacă vreun străin din nord ar asculta ce debitează ăștia la televizor, s-ar prăpădi de râs.

Ziceau de Brăila că e izolată, toate drumurile închise, mașini prin șanțuri. Cetin e acolo și nu pare prea afectat. Brașovul e sub nămeți, dar de fapt lamele n-au ce rade.

Exagerări aberante, făcute de jurnaliști mediocri. N-am văzut și nici auzit vreun reporter care să zică ceva de genul: De dimineață ninge normal pentru această perioadă, vântul spulberă pe alocuri zăpada, dar peisajele sunt foarte frumoase. Până la urmă e iarnă.
Nu, toți fabulează, se miră, își trag zăpadă peste ghete când transmit live ca să se vadă cât de mare e urgia, se leagă cu sfori să nu-i ia vântul pe sus și alte mizerii care nu-și au locul și rostul.

La Iași bate vântul, zăpadă nu prea e, cam de 1-2 cm și în aer sunt -10 grade. Ce să zic, apocalipsa e pe pământ.

(Visited 41 times, 1 visits today)

One thought on “Iar ninge în ianuarie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *