I-am scris primarului din Tg. Frumos

WP_20150627_014
Am sesizat o problemă foarte serioasă în oraşul meu, aşa că i-am scris online domnului primar. Sună cam aşa:

Domnule Primar,

Mă numesc Slavnicu Ciprian şi sunt un locuitor al oraşului pe care dumneavoastră îl administraţi, Tîrgu Frumos. Ca orice cetăţean responsabil, ştiu că am drepturi şi obligaţii de care trebuie să beneficiez, respectiv să respect şi să mă conformez. Despre obligaţia civică vreau mai exact să vă povestesc în următoarele rânduri.
Cum spuneam, sunt un locuitor al acestui frumos oraş, Tîrgu Frumos, dar şi tată a doi copii mici, băieţi mai exact, de 2 şi respectiv 5 ani. Având în vedere vârsta lor fragedă, locul preferat de joacă rămâne parcul inaugurat de dvs în luna iulie a anului 2013. Este un loc recreativ şi distractiv pentru ei, un loc care, trebuie să vă atenţionez, necesită o întreţinere ceva mai riguroasă şi mai concentrată ca timp. Adică, să se completeze dalele cauciucate lipsă din jurul toboganelor, să se înlocuiască jucăriile stricate, nu mai vorbesc de toaleta folosită mai mult de adulţi decât de copii.
Dar nu despre asta este vorba, ci despre faptul că maşinile care vin la cafeneaua din apropiere, întorc, sau parchează în faţa parcului, acolo unde copiii aleargă, merg cu bicicletele, mai aruncă mingea, sau pur şi simplu intră şi ies din parc.
Este foarte periculos, oricât de atenţi ar fi şoferii, copiii sunt imprevizibili şi oricând s-ar putea întâmpla o nenorocire. Este mai bine să prevenim decât să combatem. Ataşez câteva fotografii în acest sens.
De aceea, propun ca semnul „Accesul interzis” care se află după intrarea în parc, să fie mutat mai înapoi, la începutul străzii unde se află cafeneaua Tack’s coffe.
Ştiu că nu este de competenţa dvs să mutaţi semnele rutiere, dar în speranţa că înţelegeţi gravitatea situaţiei, vă rog să faceţi demersurile necesare, ca în cel mai scurt timp cu putinţă părinţii să fie liniştiţi atunci când ies sau îşi trimit copiii în parc.

Cu deosebit respect,
Slavnicu Ciprian, un cetăţean previzibil cu norme de conduită preventivă bine însuşite.

01.07.2015

Domnului Primar al oraşului Tîrgu Frumos, Ionel Vatamanu.

(Visited 1,247 times, 1 visits today)

3 thoughts on “I-am scris primarului din Tg. Frumos

 1. 6
  18

  Cu tot respectul, tu ca parinte unde esti? parcul e inprejmuit, locul copiilor este in curtea parcului.
  cu alte cuvinte esti un parinte previzibil cu norme de conduita preventiva bine neinsusite.

  0
  (Visited 1,247 times, 1 visits today)
 2. 25
  4

  Eu ca parinte sunt cu ei, ca-s inca mici, dar copiii de 8-9 ani nu cred ca mai ies cu mama si tata in parc. Ori, ai impresia ca sunt suficienti de maturi si atenti incat sa nu fie accidentati. Nu stiu daca esti din Tg. Frumos, dar iti spun ca din acel parc imprejmuit (asa se scrie corect nu “inprejmuit”) se iese in parcul mare care este destinat plimbarilor, plimbatului cu bicicleta si statul pe banca. Deci, nu cred ca e ok ca masinile sa intoarca in parc, iar statutul de parine previzibil cu norme de conduita preventiva bine insusite mi-l mentin.

  0
  (Visited 1,247 times, 1 visits today)
 3. 2
  0

  Ca parinte ce ar putea face omul? Ca elicoptere nu s-au dat la inaugurarea parcului. Chiar nu e ok sa intoarca masinile la jumatate de metru de intrarea in parcul de joaca al copiilor si nici macar sa circule masinile pe aleea din parcul principal al orasului.

  0
  (Visited 1,247 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *