Distracție și relaxare pe pârtia din Mălini

Weekendul trecut am dat o fugă pe pârtie. Nu am mai fost de când eram copil, iar ai mei copii nu au fost vreodată pe o pârtie de la munte. Am ales Mălini, fiind mai aproape de noi, dar și la recomandarea unor prieteni.
Drumul până acolo e bun, nu e aglomerat, șosea dreaptă cu asfalt de calitate și durează cam o oră jumate.

Odată ajunși acolo, am parcat pe unul din suficientele locuri libere, ne-am închiriat două sănii, una mai aveam de acasă și am luat în piept pârtia la urcat.
Există o porțiune pentru schi și una pentru săniuș. Am ales-o pe a doua, din motive de copii mici și experiență zero în ale schiatului.

Pârtia de săniuș e ca un deal mai mare de la țară, plină de adulți și copii, de țipete, râsete și uneori urlete de genul Mamaaaaa…unde ești? Auuu..am căzut și m-am lovit!
Peisajul este unul foarte frumos, de munte, cu zăpadă și voie bună.

Trebuie să zic că noi, adulții ne-am distrat mult mai tare decât copiii. Generația desene non stop, facebook și tabletă nu știe ce e aia distracție la săniuș.
Vai ce rapidă e sania asta; auuu am căzut de pe sania asta enervantă; m-am murdărit de zăpadă; ce rece e zăpada; mi-e frig la față; pârtie enervantă; să se topească toată zăpada etc.
Cam așa s-au distrat copiii, în timp ce noi ne dădeam pe sănii, cădeam și râdeam ca niște copii din altă epocă.

Sănii, schiuri, clăpari și echipament de schi se găsesc acolo de închiriat, mâncare, băuturi calde și muzică bună de asemenea. Totul e să aveți chef de distracție și să fiți echipați corespunzător. Cuvântul cheie e fâșul. Pantaloni, geacă, mănuși, cizme, căciulă și chiloți de fâș dacă se poate ca să nu aveți probleme cu umezeala.

E frumos să te simți liber și fără griji ca un copil, să îți aduci aminte de derdelușurile din copilărie ce erau făcute printre blocuri sau pe dealurile de la bunici.

(Visited 57 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *