De ce nu ţin unii maşina în garaj

…pentru că în casă nu mai au loc pentru murături, mobilă veche, calorifere pentru fier vechi şi pentru că de ce nu dacă este loc şi afară. Deocamdată este afară loc, dar încet încet şi în micile oraşe locurile de parcare vor deveni limitate. Maşinile se înmulţesc, locurile rămân aceleaşi.

Ştiu e comod să vii şi să parchezi în parcarea blocului şi să urci în casă, decât să deschizi garajul, să bagi maşina, să-l încui. Dar, totuşi de asta se numeşte garaj, pentru gararea autoturismului. Poate unii care nu au ar vrea să aibă unul. Aşa se face că unii au şi garaj şi loc de parcare, iar alţii doar loc de parcare, dacă mai prind unul liber.

Am întâlnit cazuri de posesori de garaj, dar şi de loc de parcare afară, în sensul că dacă parchezi pe locul care parchează el de obicei face scandal. Degeaba îi spui că are garaj şi nu e de bun simţ să ţină ocupat şi un loc de parcare, că el te ameninţă cu spartul cauciucurilor şi cu zgâriatul maşinii.

Mi-aduc aminte că acum mulţi ani unul mi-a lăsat un bilet în geam cu mesajul “data următoare nu te mai anunţ”. Eu parcasem în faţa garajului lui, dar între mine şi el exista o stradă. Se pare că şoferului cu pricina îi trebuiau două străzi libere că să poată să-şi scoată maşina din garaj.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *