De ce nu am să-mi cumpăr nimic de Black Friday

index
În primul rând pentru că nu cred în reducerile lor fabuloase, de până la 90 la sută. În al doilea rând, pentru că un lucru care merită nu este la reduceri. Acestea sunt două principii după care mă ghidez, atunci când se anunță reduceri substanțiale. Pe urmă, pentru că n-am bani de investit în electronice, electrocasnice, pneuri sau mașini. Poate pentru niște cărți bune, dar cum ziceam, cele bune nu sunt reduse.

Să o iau sistemic și să exemplific succint, pe fiecare categorie în parte, redusă de black friday, de ce nu am vevoie de nimic.

Laptop/ PC
Am laptop-ul de 3 ani, cumpărat de nou. Are HDD de 500 Gb, 6 Gb RAM, procesor Intel Pentium Dual Core de 2,3 GHz. Suficient pentru mine. Nu-mi trebuie mai mult, merge perfect, bateria ține, arată și acum ca nou. Deci, nu-mi trebuie altceva. La PC am renunțat de mult.

Telefoane/ Tablete
Am un Nokia Lumia 520. Perfect pentru nevoile mele. Nu sunt un internaut înrăit, iar aplicațiile din magazin, puține la număr față de Android, sunt suficiente pentru mine. Tabletă nu-mi doresc, nu i-am găsit deocamdată utilitatea.

Electrocasnice
Am mașină de spălat, aragaz, hotă, mixer, robot de bucătărie, mașină de făcut pâine, storcător de fructe și legume, blender, fier de călcat, frigiter etc. Toate perfect funcționale și nu are sens să investesc.

Televizoare
Am 3. În sufragerie, dormitor și bucătărie. Nu-s din cele mai performante, cu net, 3D sau mai știu eu ce alte funcționalități. Pentru mine sunt perfecte. Deci, nu-mi trebuie.

Foto/Video
Am un aparat foto Sony, ce l-am cumpărat anul trecut. Fac poze și filmez cu el. Nu-i profi, dar nici eu nu-s profesionist în ale fotografiei. Așa că, ce am eu e mai mult decât bun. Sunt mulțumit de el. Și-a făcut treaba de fiecare dată cu succes. Deocamdată chiar nu văd de ce l-aș înlocui.

Anvelope/mașini
De anul trecut emag-ul vinde și mașini. Am mașină. Nu că n-aș schimba-o, dar nu am bani de una nouă. Abia mi-am luat-o pe cea care o am, anul ăsta în aprilie. Are și anvelope. Noi. Deci, nu-mi trebuie.

Cam asta se vinde de black friday. Anul acesta zic pas. Chiar nu văd utilitatea înlocuirii produselor ce deja le am. Poate că sunt eu mai conservator din fire, mai chibzuit sau de ce nu, mai zgârcit.

(Visited 33 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *