De ce încă se încuie căsuțele poștale din blocuri?


La intrarea în blocurile de locuințe există acel cutioi mare de tablă, așezat pe perete, în care sunt atâtea căsuțe poștale câte apartamente sunt. Practic, fiecare apartament are propria cutiuță poștală.
Nu știu dacă există vreo lege care să oblige constructorul să prevadă blocurile cu astfel de cutii, cert e că am văzut și la blocurile noi, nu doar la cele vechi, comuniste.

Cu ani în urmă erau utile, în zilele de azi li s-au diminuat această calitate de lucru util. Și totuși aproape toate sunt încuiate. Cele noi cu mini yale, cele vechi cu lacăte.

Dacă înainte îți era frică că îți citește vecinul scrisorile de la nevastă, sau că îți poate vedea un bloc întreg cartea poștală de la amantă, încuiai cutia poștală cu lacăte.
Azi, deși nu se mai trimit scrisori, felicitări, cărți poștale, lumea tot are încuiate aceste cutii de tablă.
Fiecare cutioi vechi, murdar și ruginit, de la intrările din blocurile comuniste, are zeci de lăcățele închise.

Ca să ce? Să nu cumva, doamne ajută, să-ți plătească vecinul facturile sau amenzile? Până și acestea vin pe email.

Eu de ani de zile nu primesc decât materiale publicitare de la diverse magazine și totuși, da, o țin încuiată cu lacăt. Așa am preluat-o, păstrez tradiția.

Lucrul acesta, clar, poate fi încadrat la categoria ești român dacă…încui caseta poștală, deși poștașul nu a mai pus ceva în ea de ani de zile.

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *