Dacă….

Săptămâna aceasta reportul la loto 6/49 la caregoria I este de 7,74 milioane de euro. Sună bine, nu? Asta e suma brută, din care se scade 16% impozitul şi rămâne net 6,5 milioane de euro. Dar, cine are norocul să câştige suma asta şi posedă inteligenţa necesară de a-i investi poate spune că i-a pus dumnezeu mana pe cap. Au mai fost câştigători de astfel de sume, dar n-au ştiut ce să facă cu banii, i-au pierdut repede şi au revenit la viaţa lor modestă.
Dacă aş câştiga, condiţia obligatorie este să joc, ce aş face cu atâţia bani? Să vedem:

1. Ca orice român dator, prima dată mi-aş achita toate datoriile, câteva mii de euro, nesemnificative comparativ cu suma câştigată.
2. Aş investi în agricultură. O fermă de câteva mii de hectare, cu utilaje de ultimă generaţie, toate asigurate, nu poate aduce decât profit.
3. O clinică privată este iarăşi o afacere la care visez, mai mult pentru soţia mea, medic de profesie. Deci, investiţie în sănătate.
4. Una, două, trei grădiniţe private. Cererea e mare in orasele mari, iar cele de la stat lasa de dorit.
5. O firma de închirieri auto, este iarsăşi o investiţie vizată.
6. Cu ce mai ramane, mi-as satisface unele placeri, cum ar fi calatoriile, o masina, vila cu piscina :), şi ceva pentru zile negre pus deoparte.
În concluzie, aş investi banii, în speranţa unei administrări cât mai bună a lor. Bineînţeles, că înainte să mă apuc de investit aş cere sfaturi de la specialişti, m-aş documenta şi pe urmă aş trece la treabă.
Voi ce aţi face cu premiul cel mare de 6,5 milioane de euro de la 6/49?

(Visited 34 times, 1 visits today)

6 thoughts on “Dacă….

 1. 0
  0

  As investi, as calatori, as face shopping,casa , masina ,tot ce se poate face ,mi-as repara dantura si nu in ultimul rind mi-as ajuta rudele si prietenii ,camine de copii si batrini, cam asta as face eu dar ptr ca traim in Romania si mi se pare ceva imposibil ramin la faza de vise.

  0
  (Visited 34 times, 1 visits today)
 2. 0
  0

  Daca ai bani nimic nu e imposibil, chiar si in Romania. Dar daca n-ai…visele sunt baza. 🙂

  0
  (Visited 34 times, 1 visits today)
 3. 0
  0

  Atatia bani 🙂 Chiar nu stiu ce as face. Probabil as investi si eu. In imobiliare, in agricultura. Dar e frumos sa visezi 🙂

  0
  (Visited 34 times, 1 visits today)
 4. 0
  0

  Daca as juca si as avea norocul sa castig, nu cred ca mi-as bate capul cu investitii. Poate ca o mare parte i-as lasa-o copilului si l-as sprijini sa inceapa o afacere, dar pentru mine ar fi suficient sa pot ajunge in cateva locuri ale lumii la care visez de o viata. A, si mi-as cumpara multe, multe carti, sa am ce face cand ies la pensie. :))

  0
  (Visited 34 times, 1 visits today)
 5. 0
  0

  Cartile, intotdeauna sunt o investitie mai mult decat buna. 🙂

  0
  (Visited 34 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *