Dacă un nebun te omoară pe stradă, el de ce nu are aceeași soartă?


Aseară un polițist din Suceava a fost înjunghiat mortal pe peronul gării. Pur și simplu, un retardat a venit prin spate, i-a băgat cuțitul în gât , apoi a continutat înjunghierile până ce omul legii a murit. Știrea completă AICI.

A fost un polițist, mâine poate fi o blondă, poimâine un bătrân, în altă zi poate un copil. Retardul ăla a motivat că nu-i plac polițiștii. Mâine altul poate spune că nu îi plac femeile sau copiii.

Situația e foarte gravă dintr-un motiv simplu: criminalii nu au aceeași soartă ca victima lor.
Într-o țară cu apa caldă netrecută la facilitățile camerei de cazare de la mare, criminalul era deja ciuruit de gloanțe. La noi se fac dosare penale la polițiști în legitimă apărare. Vezi cazul Boureanu.

E simplu, l-ai omorât că nu-ți place de moaca lui, sau ai vrut să-l jefuiești, ori erai beat și i-ai băgat cuțitul că ți-ai adus aminte de o datorie veche!? Ghinion, am încheiat citatul, aceeași soartă o vei avea. Și repede, nu după ani de procese, stai că dacă se dovedește a fi vinovat, sau alte aberații. Câteva cazuri din astea și ajung cei cu gânduri rele să taie pâniea cu ața, ca pe mămăligă. O să aibă coșmaruri dacă viseză un cuțit.

Mă uitam pe profilurile lor de facebook, ale polițistului omorât și ale nevestesii. Câtă fericire, câtă iubire, ce copii frumoși. Aveau numai poze împreună, fețe vesele și păreau foarte fericiți și plini de viață. Tineri cu vise și speranțe. Până aseară, când un cretin a curmat toate astea. Doi copii orfani de tată și o soție distrusă.
În loc să aibă și criminalul aceeași soartă, va sta câțiva ani în pușcărie, cu televizor, cozonac de Paști și porc de Crăciun, va ieși, va fi liber și fericit.

Dreptate e asta?

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *