Dacă aş defini România printr-un singur cuvânt, acela ar fi AGLOMERAŢIE

Din punctul meu de vedere acesta este cuvântul perfect care defineşte România. Am să argumentez de ce.

Azi mergeam spre Iaşi, de dimineaţă cu diverse treburi. Am urcat familia în maşină şi am plecat pe la 9 jumate. La 10 trebuia să ajung dacă nu era aglomerat, evident.

Drumul european E85, cel cu două benzi pe sens, între Tg.Frumos şi Iaşi este incredibil de aglomerat. Părerea mea este că în maxim 5 ani, până la Iaşi, 46 km, se vor parcurge cu maşina în mai mult de o oră. Maşini multe, localităţi, limite de viteză, iarmaroc la Podu Iloaiei lunea şi joia la Tg.Frumos, toatea astea contribuie la o mărire timpului de ajungere la destinaţie.


Am făcut o jumate de ora de la intrare în Podu până la ieşire, deci până la Iaşi, Copou mai exact, am făcut peste o oră. Şi asta în cazul în care n-am mers chiar cu 50 prin localităţi.
În Copou aveam de scos cazierul judiciar, dar, deşi pe site scrie că totul se plăteşte acolo la ghişeu, când am ajuns mi s-a spus că din lipsă de personal taxele se plătesc la poştă. De aici devine interesant.

Am plecat la OP 7 Copou. Pe jos, cu un copil în braţe şi unul ţinându-se de mâna mamei şi plângându-se că-l roade papucul, am ajuns. Dar coada era până în stradă. Cred că ne trebuiau 2 ore să ajungem la ghişeu, să plătim 17 lei taxa de cazier şi timbrele. Am înjurat, mi-am băgat, scos, în gând şi am plecat spre maşina parcată la mă-sa-n praznic pentru că locurile de parcare îs limitate la Iaşi. Am ajuns la OP 13 de la Râpa galbenă, unde activează şi poşta vamală. Cu ocazia asta, am ridicat şi un colet comandat în luna iunie din China. De aici e interesant. Cum lucrează Poşta română? Mai mult cu curul decât cu capul.

În iunie am comandat o chinezărie din China pe care am plătit prin paypal vreo 15 lei. A venit după vreo 3 săptămâni la poşta vamală din Iaşi. Deci eu trebuia să cheltui de 50 lei benzină ca să ridic un produs de 15 lei. Nu m-am dus după el, iar după câteva notificări primite în cutia poştală, produsul a fost returnat în China. Dacă mă duceam, trebuia să cheltui pe lângă benzină, şi banii de depozitare de 1 leu pe zi la OP 13 Iaşi. Întro lună erau 30 de lei. Nu m-am dus iar chinezăria a fost returnată. Chinezul, om chitit să facă bani, a trimis iar gratis produsul în România. Uite aşa, vineri găsesc în cutia poştală un mandat de la OP 13, prin care mă anunţa că mi-a venit coletul din China. M-am prezentat azi cu buletinul şi l-am luat fără nici un cost, că doar e colet nou. Poşta română, ce să le ceri!?
Nu mai zic că era o coadă şi la această poştă, eu cu doi copii nerăbdători, am vorbit cu diriginta şi ne-a lăsat în faţă, dar din rând se auzea ga ga ga, mac mac mac…nişte gaiţe care vociferau că şi ele stau la rând.

Singurul loc liber din Iaşi a fost la Crama Copou de unde am cumpărat o fetească neagră demidulce de o calitatea exemplară. Recomand acest loc celor care doresc un vin bun, fără bătăi şi dureri de cap.

După experienţa cu poşta am pornit prin Iaşi cu diverse treburi. Locuri puţine şi pline de parcare, sensurile unice, străzile în reparaţie şi soarele de aproape 40 de grade au făcut un deliciu condusul.

O chestie şi despre garanţia electrocasnicelor cumpărate de la Emag. Aveam un tocător şi un blender defecte. Am mers la SAT SRL, firma ce se ocupă cu repararea lor. O acritură de reparator mi-a zis că pentru astea nu mai sunt piese. Mă gândesc să le dau la un muzeu, or fi având însemnătate culturală. Deci şi garanţia asta e un mare fâs.

În concluzie, e aglomerat pe stradă, prin parcare, pe la poştă, peste tot. Noroc cu crama. Hai noroc!
Feteasca rose

(Visited 82 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *