Cronicarul a gătit ciuperci cu smântână

Dacă tot am stat azi, în prima parte a zilei, cu copiii acasă, trebuia să le pregătesc masa de pânz.
Nu sunt afon în ale bucătăriei, doar că îmi trebuie o anumită dispoziție sau obligație ca să gătesc într-o zi. Azi le-am avut pe amândouă, și chef de gătit, dar eram și obligat să le dau copiilor de mâncare.
Așa că am ales rețeta ciuperci cu smântână.

Am folosit 1 kg de champignon, o ceapă, 150 g smântână, 2 linguri de făină de grâu, ulei de măsline, o legătură de mărar și una de pătrunjel, 3 căței de usturoi, sare, piper.

Am spălat și tăiat ciupercile felii și le-am pus într-un bol. Am tăiat ceapa și am călit-o în ulei de măsline, în tigaia de la petrom. Am adăugat ciupercile peste ceapă, am pus un pahar cu apă și am lăsat să fiarbă la foc mic cam 25-30 de minute.
În timpul acesta am amestecat smântâna cu făina până s-a omogenizat conținutul, am tocat mărarul și pătrunjelul și am zdrobit usturoiul.
Când ciupercile erau aproape gata, adică, când a scăzut aproape toată apa, am adăugat smântâna și am amestecat. Am mai lăsat 2-3 minute pe foc, apoi am pus verdeața și usturoiul, am amestecat iar și am stins focul. Am pus sare și piper după gust și gata.

Am făcut și o mămăligă, am așteptat să se răcească și am chemat copiii la masă.
Reacția lui Edi: beacs!
A lui Sebi: yammy!, dar după prima gură: beacs nu-mi place gustul de usturoi.

Așa că am mâncat eu și mama lor, când a venit acasă, iar lor le-am dat același meniu de ieri ce mai era prin frigider.
food

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *