Comanzi una și primești alta

De câteva luni bune mi s-a stricat bicicleta eliptică și am lăsat-o așa să o prindă praful, până azi când am reparat-o. I se rupsese cureaua de distribuție, nu știu de ce, dar era ruptă.
Nu am dus-o la service pentru că e foarte grea și voluminoasă, nu îmi încăpea în mașină, era greu de urcat și coborât 4 etaje, așa că am încercat să o repar eu și am reușit.

Curea de care îmi trebuia, pentru biciclete eliptice, nu am găsit, dar am descoperit că de ce aveam eu nevoie se potrivea și la mașinile de spălat. Am căutat pe net, curele pentru mașina de spălat, exact dimensiunea de care aveam nevoie și am găsit un site, am discutat pe chat cu un operator de vânzări, i-am zis ce-mi trebuie și am convenit ca în 3 zile să am acasă cureaua. Am avut-o, doar că nu cea despre care am discutat.

I-am explicat destul de clar omului, am nevoie de curea 1321 J cu 5 caneluri.

DEX-ul zice așa: CANELÚRĂ, caneluri, s. f. 1. Șanț ornamental săpat de-a lungul fusului unei coloane, al unui pilastru etc.; șanț pe suprafața pieselor unor mașini, servind la asamblarea cu alte piese; nut (1). 2. Fiecare dintre adânciturile longitudinale ale trunchiului unui arbore. – Din fr. cannelure.

Omul cu care am vorbit, sigur nu știe ce e aia canelură, altfel nu-mi explic cum de mi-a trimis o curea cu 4, în loc de 5 caneluri. Nu am returnat-o, deși așa ar fi trebuit, am pus-o pe bicicletă, chiar dacă e mai îngustă și sper să țină.

Cumpăr mult online, îmi place să practic acest gen de shopping, dar câteodată poate fi riscant. De data asta am avut noroc că s-a potrivit și am rezolvat problema.
curea

(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *