Cei 3 dușmani ai timpului

time
“Nu lăsa să treacă timpul, amânările au finaluri periculoase” – William Shakespeare

Plecând de la acest citat, am trecut în revistă câteva modalități de pierdere a timpului pe care, din păcate, fiecare dintre noi le practicăm zilnic, într-o măsură mai mare sa mai mică.

1. Facebook

Dacă nu ai o afacere pe care să o promovezi pe această pagină, e pierdere de timp. Stai tot timpul conectat, ca să ce? Să te vadă unii și alții, să dea like și share la pozele tale? De ce e așa important să ne împărțim intimitatea cu alții. Să spunem unde mergem, când venim, cât stăm, ce am făcut etc. Dar cu intimitatea copiilor noștri ce avem? De ce să-i expunem întregii lumi în cucurile goale, somnoroși și murdari la gură? Ei ce-ar spune dacă ar ști?

2. Lipsa lecturii

Când eram elev, ai mei îmi spuneau mereu: citește, citește. Mie nu-mi plăcea neam. Și nu mi-a plăcut mult timp, până când, adult fiind, am conștientizat importanța cititului. Acum mereu am pe birou câte o carte ce așteaptă să o citesc și să iau alta din bibliotecă. Cititul educă, formează, modelează și direcționează oameni, personalități și destine.

3. Televizorul

În afară de știri și emisiunile de pe Discovery, Animal Planet, National Geographic, uneori TVR, nu am ce vedea la televizor fără să pierd timp.

Acestea sunt primele 3 și cele mai nocive lucruri pentru timpul tău, în opinia mea.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *