Cea mai grea meserie din lume

images
Este cea de mamă. Acum că aţi terminat de râs, cei ce nu ştiţi ce înseamnă, luaţi de citiţi mai jos.

Am avut 3 săptămâni de concediu şi le-am petrecut cu băieţii mei. Ştiam că nu va fi uşor, dar nu mă aşteptam să fie aşa de greu. Am făcut faţă cu brio, dar la sfârşitul zilei dacă mă întrebai cum mă cheamă răspundeam cu Sebi sau Edi. E obositor, dar şi frumos în acelaşi timp. Ideea de bază este că trebuie să te gândeşti că odată şi odată vor creşte şi vei vrea să mai fie copii. Dacă îţi intră asta în cap, eşti salvat, dacă nu, te plângi.

Copilul face caca exact când îi vine lui şi când ai tu treabă. Adică atunci când ţi-ai făcut cafeaua şi te aşezi la masa din bucătărie, iei o gură şi simţi un miros greu în aer şi imediat după: tataaaaaaa am făcut caca. Te duci, schimbi copilul şi te aşezi din nou la masa din bucătărie. După ce mai iei o gură de cafea, îl auzi pe celălalt copil: tata mă duc să fac caca. Şi zici că e mare şi se descurcă. După a treia gură de cafea auzi: tataaaaaa, vino şi şterge-mă.
Acesta e micul dejun.

În timpul zilei e veselie. Se joacă între ei, mă mai bag şi eu, se mai ceartă, îşi mai dau cu jucăriile în cap, cel mic mai opreşte maşina de spălat. Nu se plictisesc. Când faci ceva de mâncare şi eşti cu mâinile pline de aluat, zarzavat etc, se aude tradiţionalul: tataaaaa vino şi şterge-mă. Sau când ai ceva pe foc, celui mic îi vine cheful să facă caca la wc. Şi asta durează cel puţin 20-30 de minute, timp în care n-ai voie să pleci de lângă el.

Seara vine şi mama de la serviciu şi e ca nouă, în opinia ţâncilor. Încep alintăturile, că tata nu ne lasă la aia, că nu ne face ailaltă etc. Plânsete, mofturi, alintături.

Sunt drăgalaşi copiii, însă drăgălăşenia asta presupune sacrificii enorme. Dacă mai adaugi şi stresul de la serviciu şi salariile mici şi preţurile mari, îţi vine să o iei razna.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *