Ce-mi doresc de la 2017

Ca orice om, care trece în alt an, îmi doresc mai bine, mai mult și mai frumos decât în cel ce tocmai trece. Cu cât ai mai mult, cu atât vrei mai mult. Este o chestie relativă, dorința asta de mai mult, dar se poate dovedi a fi motivantă.

2016 a fost un an bun, spre foarte bun, dar, chiar și așa, îmi doresc ca 2017 să fie și mai bun în unele privințe, cum ar fi:

1. Să fac mai multă mișcare

Am făcut doar vreo 700 km în acest an cu bicicleta. Foarte puțin comparativ cu cei pe care îi urmăresc pe strava sau facebook. Asta e, recunosc, a fost un an slab din acest punct de vedere, iar principalul vinovat nu e timpul, vremea, primarul, guvernul sau țara românească. Nu, sunt eu, puturosul.
Vreau ca în 2017 să fac mult mai multă mișcare cu bicicleta, singura activitate sportivă ce îmi place cu adevărat.

2. Să citesc mai mult

Comparativ cu 2014 și 2015 când am fost foarte mulțumit de câte cărți am citit, 2016 a fost destul de slab la capitolul lectură. Am citit, dar mult mai puțin și iarăși vinovatul e….puturosul de mine. Am început în august Dezastrul de la Cernobîl, de Svetlana Aleksievici și abia am ajuns la jumate. Greu, lenea-i mare, comoditatea e frumoasă, dar nu e sănătoasă.
În 2017 vreau să citesc mai mult, pentru că tare-mi place să citesc recenzii de cărți, să observ tineri care citesc și oameni care vorbesc despre cărți.

3. Să scriu mai mult pe acest blog

Probabil din comoditate, câteodată, consider că pierd vremea cu scrisul a două-trei articole lunar pe acest bolg. Mai plătesc și domeniu și host pentru asta.
Când văd alte bloguri cu câte un articol zilnic, sau măcar odată la două zile, parcă prind curaj și-mi zic că trebuie să scriu și eu. Prostii, aberații, idei, gânduri, păreri, e pagina mea și trebuie s-o umplu. Pentru că este un sentiment frumos când mă uit în urmă și văd ce am scris acum trei ani pe vremea asta. Și-mi place!
Vreau ca din 2017 să se schimbe asta. Să scriu mai des, pentru mine în primul rând.

4. Să ies mai mult cu familia

Copiii cresc și au nevoie să descopere lumea. Întâi împrejurimile, apoi mai departe. La film, teatru, ștrand, munte sau mare, în țară sau străinătate trebuie să ieșim mai mult. Să spargem rutina pentru că asta ne aduce fericire. Chiar cred că asta este cheia fericirii unei familii.

În rest, tradiționalele sănătate, bani și fericire.
cross grx8

(Visited 84 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *