Care-i plăcerea de a mânca semințe pe stradă?


Dacă mergeți în alte orașe și nu găsiți semințe de floarea soarelui în magazine, nu mai căutați degeaba, toate sunt la Tg. Frumos. Aici, în orice punct cardinal ai întoarce capul, observi cel puțin 2-3 persoane cu sămânța-n gură și cu mâna-n pungă.
Fie în parc, sau pe-o bancă din fața unui bloc, sau pur și simplu pe stradă, un om din zece, să zicem, sparge semințe.

Eu nu am înțeles și nici nu voi înțelege vreodată, care-i plăcerea?
Automat, spartul de semințe mă duce cu gândul la mizerie.
Aa.. am uitat să specific că, cojile sunt aruncate pe jos.
Deci, dacă faci mizerie în jurul tău, unde mai e plăcerea? Plus că mai rămân resturi negre printre dinți și e aiurea să rânjești fasolele pestrițe.
Scuipatul în sine e o acțiune grosolană, care nu se practică nici acasă, darămite în spațiul public. Cojile se scuipă, că doar ar fi culmea să mai bagi și mâna în gură să le scoți.

N-am dat importanță până acum, dar azi am observat o bunică în parc, ce cu o mână își dădea nepoata în scrânciob, iar cu cealaltă ținea o pungă plină cu diverse, plus cea de semințe, plus că mai și băga în gură. Și scuipa în fața copilei cojile negre, era plină pe buze de coji, noroc că nu prea zâmbea, era mai acră, ca să zic așa.

Alții, cuplu peste 50-55 de ani, înbrăcați frumos, el cămașă și pantaloni la dungă, ea fustă și bluză, stăteau pe o bancă și citeau Metamorfoza, de Kafka spărgeau semințe. Băgau mâna în pungă, luau câte o sămânță, o spărgeau în dinți și scuipau pe jos. Totul în văzul lumii, că stăteau pe o bancă de lângă un trotuar intens circulat. La picioare era, evident, o mare de coji.

Dacă la dracii ăștia de copii semianalfabeți, care au luat bacul doar pe Dunăre, nu am pretenții, la oamenii maturi, copți la minte, care nu au trecut prin viață ca lebăda pe apă, parcă e jenant. Să mai dai și un exemplu celorlalți copii din parc, sau propriei nepoate, e penibil deacuma.

(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *