Când nu ar trebui să fumezi în public

În public nu se mai fumează legal de ceva vreme, însă afară, pe stradă, prin parcuri tot locuri publice se cheamă și să fumezi e voie. Chiar și așa, nu ar trebui să fumezi în public dacă:

1. Ești asistat social
Dacă stai afară, în ger de -10 grade și aștepți poștașul să îți aducă ajutorul social, nu e ok să o faci cu țigara în bot. Din respect pentru oamenii care te văd fumând și care-ți plătesc ție niște bani ca să nu mori de foame, nu ca să fumezi. Plus că e aiurea să-ți ghiorăie mațele și tu să stai cu pachetul de LeMe în buzunar.

2. Ai un necaz mare și faci o campanie de strângere de fonduri
Dacă ai nevasta, amanta, un părinte sau copil ce suferă de vreo boală gravă și faci o amplă campanie de strângere a câtorva zeci de mii de euro, nu e ok să te vadă lumea fumând. În astfel de cazuri fiecare bănuț contează și din respect pentru cei care te-au ajutat cu bani ar trebui să fumezi undeva unde nu te vede nimeni. Vor avea altfel impresia că puținii lor bănuți ce ți i-au dat au fost pentru țigările tale zilnice timp de o săptămână și nu pentru necazul tău.

3. Ai aceeași geacă din generală, deși ai împlinit recent 30 de ani
Porți blugi clasici din moda anilor 90, pantofi răscusuți și răslipiți, geacă de stofă gri, deși ea a fost albă la origini, și fumezi pe stradă. Cu banii de țigări ți-ai lua niște haine decente și nu ai mai părea așa penibil.

4. Ești elev
Cel mai important motiv pentru care nu ar trebui să fumezi în public ar fi că există riscul să te vadă tat-tu și-ți rupe curul cu bătaia, plus că e posibil să-ți taie alocația zilnică. A doua zic eu că e mai gravă.

5. Ești antrenor/profesor de sport
Prin meseria ta inspiri poftă de viață, dinamică și sănătate. Țigara nu prea se pupă cu astea. Deci, is not ok.

Țigara este un viciu scump, trebuie să te gândești bine dacă ți-l permiți. Nu mai vorbesc de sănătatea, care știm cu toții cât e de importantă. La câte prostii băgăm în noi, la ce aer plin de noxe respirăm prin orașe, dacă ne mai afumăm plămânii și cu tutun, ne ducem dracului mai repede decât trebuie.

(Visited 47 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *