Câini agresivi pe străzile din Iași


Știrea asta m-a enervat la culme.
N-am fost niciodată mușcat de vreun câine, dar totuși mi-e frică de aceste javre. De fiecare dată când trec pe lângă una, fie și de talie mică, am așa o reținere și o strângere de inimă.

Am pățit-o odată când mergeam cu bicicleta și de nicăieri a apărut o dihanie de pechinez ce lătra atât de tare și insistent încât m-am dezechilibrat și am căzut într-un șanț betonat destul de adânc.
Nu mai zic de zecile de javre de pe ulițele satelor care latră și aleargă după tot ce mișcă.

Dacă în locul celor 3 adulți, erau 3 copii? Se întâmpla o tragedie.
Iar îmi amintesc cum cu vreo doi ani în urmă, era vară și într-un parc era un copil de 4-5 ani încolțit de 3 câini vagabonzi. Stătea micuțul și plângea speriat într-un colț al parcului, iar dihăniile îl miroseau. Nu era nimeni prin zonă așa că am intrat și javrele au fugit imediat. Am dus copilul până în scara blocului în care mi-a spus că locuia.

Când o să învețe primăriile din sate și orașe că acești câini fără stăpân sunt foarte periculoși și pot ucide!? Nu sunt niște cuțu cuțu drăgălași. Sunt agresivi și periculoși.
De ce să nu putem merge liniștiți pe trotuare, prin parcuri. Pe jos, cu bicicletele, cu copiii de mână sau în cărucioare. De ce trebuie să vedem mereu câini pretutindeni!?

Ar trebui amendate la sânge ONG-urile astea apărătoare de animale. Aperi animalele, le iei în găzduire, nu le lași pe străzi. Nu se poate ca o javră agresivă să fie apărată în fața unui om pe care l-a atacat.

N-am nimic cu acei câini ce au stăpâni responsabili, pentru că aceia nu-s periculoși.

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *