Bucătărie chinezească: pui cu legume la tigaie

Chinese food
Câteodată mă mai încearcă talentul de bucătar, pe care poate-l am dar nu e descoperit la adevărata lui valoare, încă, aşa cum s-a întâmplat vineri. Am venit de la serviciu, setat să gătesc ceva. Nu ştiam ce, doar mâncare să fie. După şedinţa de familie, concluzia a fost: mâncare chinezească – pui cu legume la tigaie.

Bun, am făcut listă, am plecat la magazin şi m-am întors cu următoarele:

– piept de pui dezosat fără piele 650 g
– 3 ardei graşi (unul roşu şi doi galbeni)
– 2 morcovi
– 2 cepe medii
– porumb dulce 200 g
– ulei
– sos de soia

După ce am aşezat cumpărăturile pe masa de lucru, mi-am pregătit tigăi, cuţite, boluri, furculiţe şi alte ustensile de bucătărie, am băut un pahar cu bere şi m-am apucat de treabă:

Am tăiat pieptul de pui în fâşii de aproximativ un cm grosime, l-am pus într-o tigaie, l-am stropit cu sos de soia şi l-am lăsat în repaus 20 de minute.
Am tăiat morcovii cuburi, ardeii fâşii, cepele şi le-am pus pe toate în altă tigaie. Am adăugat porumbul, am amestecat, am stropit cu sos de soia şi am lăsat în repaus 15 minute.
Foarte important la acest fel de mâncare, este faptul că nu se foloseşte sare, sosul de soia are suficientă.

După scurgerea timpului de repaus, am adăugat peste pieptul de pui puţin ulei şi am pus tigaia pe foc cu flacără mare. 10-15 minute se amestecă încontinu, până ce pieptul de pui capătă o culoare maronie, ca de ars. Atunci se stinge focul. Nu se pune apă, sucul din pieptul de pui, uleiul şi sosul de soia sunt suficiente pentru prepararea cărnii. Doar din când în când se mai stropeşte cu puţin sos de soia.

La fel am procedat şi cu legumele, doar că timpul de mestecare în tigaie a fost mai scurt, în jur de 7-10 minute.
Am amestecat într-o tigaie pieptul de pui cu legumele şi pot să vă zic că a ieşit ceva delicios. Nu mă laud, dar asta e realitatea!

(Visited 61 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *